Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Tour (de France) Auto kent voor DRIVR geen geheimen meer, gezien we zowat elk jaar uitgebreid over berichten. Ook in 2018 waren we weer in Parijs van de partij, om de start van dé Franse klassiekerrally op de gevoelige plaat vast te leggen.

Je moet er vandaag de dag wat voor over hebben om de Tour Auto goed te kunnen volgen. Het hele programma baadt immers in een waas van mysterie oftewel … Franse wanorde? Enige zekerheid is dat op maandag, de dag voor de start, de wagens te bezichtigen zijn in het statige Grand Palais. Maar wanneer de wagens precies in Parijs arriveren, is koffiedik kijken. Gelukkig verloopt alles zo hectisch dat de ‘incheckprocedure’ een goede halve dag in beslag neemt en dus zelfs in een grootstad niet onopgemerkt voorbij kan gaan.

Tijd genoeg dus om onder een aangenaam lentezonnetje te genieten van een verkeersopstopping aan klassiekers in het hartje van de lichtstad. En om oude bekenden tegen te komen. Niet alleen flink wat bolides maar ook hun berijders zagen we recent nog op Goodwood tijdens de Members Meeting. Zo ook James Cottingham, die in Goodwood nog een 904 naar een schitterende overwinning loodste en ook hier hoge ogen zou gooien aan het stuur van een GT40.

Ochtengloren

En zo weet de Tour Auto een citytripje Parijs weer eens aardig op te vrolijken voor de liefhebbers van blinkend metaal. Al dien je voor de effectieve start op dinsdag wel vroeg uit de veren te schieten, wat het humeur al eens temporeel kan onderdrukken. Om 6 uur vertrekken de eerste deelnemers immers door een nog in de duisternis gehuld Parijs. Maar bij het zien en horen van de grommende droomwagens door de donkere straten van Parijs, is het slaaptekort meteen een verre zorg. Geniet even mee door middel van onze fotogalerij en het overzichtsfilmpje van vijf dagen racen dat de organisatie samenstelde.

[Volg de fotostream van Stijn Braes op Flickr]