Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, omdat de boog nu eenmaal niet altijd gespannen kan staan. Getuige daarvan deze luchtige leestips.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

The driving school for ‘flying cars’ – BBC News

Een vliegschool waarbij je in 90 minuten terug buiten staat? Het kan! In Las Vegas is het bedrijf Kitty Hawk begonnen met lessen om hun Kitty Hawk Flyer te besturen. Aangezien er boven water wordt geoefend, hebben ze de wielen door drijvers vervangen. Het voertuig weegt minder dan 115 kg en daardoor is er geen pilootbrevet nodig. Als je je nu zorgen maakt, vertellen we er snel bij dat de topsnelheid slechts 9,5 km/h bedraagt. Oh ja, en er is ook een crashtest in het ballenbad. Kidding you not!

– Freek Temse, Freelancer

Why I love my Leica – The Guardian

Dit is verre van een nieuwe tekst. The Guardian publiceerde deze hommage al in 2014, toen de Britse krant op zoek ging naar het hoe en waarom van de tijdloze liefde voor de Leica. Een meetzoeker die door De Grootten van de Fotografie gebruikt werd en tot op heden fotografen inspireert. Toegegeven: er zijn makkelijke toestellen om mee te werken, en zeker goedkopere. Maar dat doet er blijkbaar allemaal niet toe als je de microbe te pakken hebt en wel een nier zou verkopen om aan zo’n staaltje precisiemechaniek uit Wetzlar te komen.

– Ken Divjak, Redacteur

The F-35 Can’t Beat The Plane It’s Replacing In A Dogfight – Foxtrot Alpha

Er is al heel wat inkt gevloeid over de potentiële vervanger van de F-16, en alle schandalen die zich daar rond ontwikkeld hebben. De futuristisch ogende F-35 lijkt de meest logische opvolger, maar helaas kunnen de beloftes tot op heden niet waar gemaakt worden. Een toestel dat zowel grondtroepen moet kunnen ondersteunen als luchtgevechten aangaan, gaat gebukt onder een designcompromis voor beiden rollen. Een vrij dramatisch probleem, want onlangs bleek de F-35 zelfs geen waardige tegenstander in een gesimuleerd luchtgevecht met -jawel- een F-16.

– Bert Claes, Fotograaf

The Best racing Liveries – Road and Track 

Autosport sponsors willen uiteraard opvallen en hebben er dan ook veel geld voor over om racewagens duidelijk herkenbaar te maken. Wie herinnert zich niet de grote tabakssponsors in de F1? De meest gekende livreien worden hierboven voorgesteld, maar wat is jullie favoriet?

– Koen De Beer, Freelancer