Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2021 sporadisch blijven serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Anton Corbijn fototentoonstelling in Knokke-Heist – VRTNWS

Grafisch werk voor Joy Division, U2, Depeche Mode, Nirvana, Johnny Cash, Metallica, Arcade Fire of onze landgenoten van Front 242; vele gelauwerde artiesten zijn al bij de Nederlander Anton Corbijn de revue gepasseerd. Toch bleef het niet alleen bij muzikale portretten en video’s, ook mode- en filmsterren klopten bij hem aan. En als regisseur schudde Corbijn ook nog eens puike films als ‘Control’ en ‘The American’ uit zijn mouw. Al sinds maandag 7 december en nog tot 18 april 2021 kan je zijn beste fotografische werken in Knokke gaan bewonderen, zij het weliswaar op afspraak door online tickets te boeken.

– Stijn Braes, Freelancer

‘Engeland is weer wat verder weg’ – DeTijd.be

brugesOf de Brexit voor het Verenigd Koninkrijk al dan niet positief zal uitdraaien, weet niemand. Wel zeker is dat het vrij verkeer van personen en goederen een stap achteruit heeft gezet, met onder andere meer gesloten grenzen en controles als gevolg. Maar ook op andere vlakken heeft de controversiële maatregel zo zijn gevolgen. Voor de ferrydiensten bijvoorbeeld, zoals die tussen de Vlaamse Kust en Dull, die recent voor het laatst de retour maakten. De krant De Tijd stuurde een van zijn journalisten mee aan boord van de Pride of Bruges, en kwam terug met volgend fijn verslag. Duik mee in een wereld van vergane glorie maar vooral het einde van een tijdperk.

Pieter Ameye – Freelancer

Altijd in voor een woordgrap – Evert Kwok

Schrijvers goochelen met woorden, tekenaars toveren met hun potlood. Cartoonisten combineren vaak beide, zo ook Tjarko Evenboer en Eelke de Blouw. Onder het pseudoniem van Evert Kwok creëren ze de droogste woordgrappen met passende illustraties. Soms is het even zoeken naar de grap in kwestie, maar dat maakt het des te leuker in de reacties op hun diverse social-mediakanelen, waar je de uitleg vroeg of laat wel terugvindt. Je kan hen volgen via de Evert Kwok-website, hun Facebook-pagina, Instagram-profiel en natuurlijk ook op Twitter.Altijd in voor een woordgrap – Evert Kwok.

– Cederic Ampe, Freelancer

Led Zeppelin and ‘The Starship Boeing 720’ – Youtube.com

‘Zien om te geloven’ is het enige juiste motto bij deze video over The Starship, het roemruchte tourvliegtuig van bands zoals The Allman Brothers, The Rolling Stones en Led Zeppelin om maar een paar frequent flyers te noemen. De Boeing 720 werd door een pienter duo omgebouwd tot een cokesuite met vier motoren, waar de Dom Perignon uit de tapkraan vloeide en de verboden producten met opgerolde 100 dollarbiljetten werden geconsumeerd. Wat er aan boord nog allemaal zo te beleven viel, vertelt deze minidocumentaire in geuren en (zwart-wit) kleuren…

– Ken Divjak, Coördinator

How To Tell If A Watch Is Poorly Made – 7 Tips to Avoid Getting Tricked – Youtube.com

Nieuwkomers in de horlogewereld worden vaak verliefd op grote klassiekers genre Rolex Submariner of Omega Speedmaster, tot ze de prijs ervan ontdekken. Zelfs goede instappers zoals Seiko, Tissot en Hamilton moeten op dat moment wijken voor onbekende merken die stijlelementen kopiëren van hun iconische voorbeelden. Alleen blijft die goedkope liefde niet duren, omdat men gaandeweg meer over de horlogewereld leert. Nog gezwegen van mechanische problemen zoals loskomende inidices of – erger nog – wijzers door een ondermaatse fabricatie. Deze video hoopt met een paar gerichte tips dergelijke miskopen te vermijden.

– Stijn Braes, Freelancer

MEER LEZEN:

Buiten de Rijlijn: Week 50

Buiten de Rijlijn: Week 46

Buiten De Rijlijn: Week 39