Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn afwijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2021 sporadisch blijven serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

’80s Week – Hodinkee.com

80s weekHier bij DRIVR maken we wel vaker de kruisbestuiving tussen vierwielers en horloges. En hoewel we daar in BDR eerder van afstappen, maak ik deze week graag de uitzondering. Bij de collega’s van HODINKEE is het immers ‘80s Week. Dé gelegenheid om heel wat parels uit de jaren tachtig te (her)ontdekken met uiteraard een sterke klemtoon op horloges, maar ook kunst, cultuur, muziek en mode in het algemeen. Of hoe al die zaken elkaar rechtstreeks en onrechtstreeks beïnvloeden en vaak decennia later nog steeds een grote impact hebben.

– Pieter Ameye, Freelancer

Herbeleef het Alive-concert van Daft Punk (in Virtual Reality) – Youtube.com

Het nieuws sloeg vorige week voor vele fans in als een bom: het Franse DJ-duo bestaande uit Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo trekken de stekker na 28 jaar uit Daft Punk. Enkele uren na de aankondiging werd op YouTube het ‘Alive’-concert uit 2007 in Virtual Reality geüpload. Voor fans die nooit het geluk hebben gehad het duo live in actie te zien, zorgt de moderne technologie ervoor dat je terug in de tijd wordt gekatapulteerd met nummers als ‘Technologic’, ‘Harder Better Faster Stronger’, ‘Around The World’ and ‘One More Time’. Spreekt voor zich dat je er wel de nodige gadgets voor moet hebben, maar gewoon kijken zonder de VR-experience kan natuurlijk ook.

– Gregory Eyckmans, Freelancer

The Circumetnea Railway – A Ride Around Etna

Sicilië, het paradijs op aarde – en dat niet alleen voor zij die banden hebben met de maffia. Een van de absolute toeristische trekpleisters op dit fraaie Italiaans eiland is de vulkaan Etna. Maar beter nog dan hem te beklimmen, kan je ook per trein rond de vulkaan rijden om hem vanuit alle mogelijk perspectieven te bewonderen. Deze U-vormige spoorlijn werd al in 1895 aangelegd, maar vandaag de dag kan je nog steeds met een van de twee oude Fiat ALN 56 treinen oftewel Littorine de tocht van 110 kilometer afleggen. Eentje om op de lijst te zetten van zodra zorgenvrij reizen opnieuw mogelijk is, op voorwaarde dat de Etna tegen dan geen lava meer spuwt.

– Stijn Braes, Freelancer

The Insane Engineering of the Mars Perseverence Rover – Real Engineering

Op donderdag 18/02 landde de Mars-rover Perseverance met succes op de rode planeet; het resultaat van jaren planning om zijn voorganger Curiosity waardig te vervangen. Ondertussen zijn alle systeemchecks achter de rug en is de rover ook al mobiel, want zijn eerste bandensporen staan ondertussen in oppervlak gegrift. Voor het eerst gaat er trouwens ook een drone mee, die het marslandschap nog beter in beeld moet brengen. Het YouTube-kanaal ‘Real Engineering’ legt uit hoe dit huzarenstukje tot stand is gekomen. Laat ons stellen dat een waterstofauto bouwen in vergelijking echt peanuts is, maar de kosten zijn dan ook navenant.

– Gaëtan Massun, Freelancer

British SAS Photos @pagode22SAS – Instagram.com

Vooraleer iemand het verkeerde idee krijgt: we hebben met deze surftip niet de intentie om oorlogsdaden te verheerlijken. Wel om aan te geven dat er dit eigenste moment honderden zo niet duizenden special forces in de weer zijn om de wereldvrede te bewaren, strategische doelen te beveiligen en geheime missies uit te voeren. Wie special forces zegt, die kan natuurlijk niet om de Britse Special Air Services oftewel SAS heen. Wat die precies allemaal doen en kunnen, hangt doorgaans niet aan de grote klok. Maar op Instagram heeft er zich wel iemand tot doel gesteld om verhalen die niet (meer) geheim zijn met knappe archiefbeelden het nodige daglicht te gunnen.

– Ken Divjak, Coördinator

MEER LEZEN:

Buiten de Rijlijn: Week 5

Buiten de Rijlijn: Week 53

Buiten de Rijlijn: Week 50