Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn afwijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2021 sporadisch blijven serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Het horloge van Gianni Agnelli kopen? – CorsaItalia Magazine

‘Il Capo’, zoals wijlen Fiat-baas Gianni Agnelli werd genoemd, stond voor vanalles en nog wat bekend. Eén van zijn bravere gewoontes was om horloges over zijn manchetten te dragen in plaats van eronder, als een soort van extra stijlstament. Daarmee maakte hij de eerste plaats de Omega Ploprof onsterfelijk, een opzichtig duikhorloge met een waterdichtheid van 1200 meter. Maar het spreekt natuurlijk voor zich dat een tycoon als Agnelli meer dan een horloge had. De Zwitserse boetiek L’Ecrin beweert nu een echte Agnelli in de aanbieding te hebben, te weten een tot polshorloge omgevormd zakhorloge waarmee Il Capo op verschillende foto’s te zien is. Of het echt de Cartier Couteau Platinum van de Italiaanse playboy betreft zoals de verkopers beweren, dat laten we aan de bieders over.

– Ken Divjak, Coördinator

Hoe de bende van Nijvel het Belgische voetbal ontregelde – Staantribune

Papieren magazines, ze verliezen met de tijd overduidelijk aan belang. En toch doken er de laatste jaren tal van nieuwe kwaliteitsmagazines op – die met hun verhalen, stijl én fotografie verder durven te mikken dan hun oude tegenhangers. In de voetbalwereld is Staantribune er zo een. Verwacht geen duiding bij de laatste laatste ontwikkelingen in de Crocky Cup, maar wel fijne verhalen van (vergeten) clubs, matchen en spelers van weleer. Inderdaad, van in de tijd toen we nog moesten rechtstaan om een voetbalmatch bij te wonen. Ook de online passant vaart er wel bij, bijvoorbeeld met een interessant verhaal over de bende van Nijvel en hoe die terloops ook even het Belgisch voetbal ontregelde.

– Stijn Braes, Freelancer

Film: Across The Lake – Youtube

In deel 5 van onze reeks Bloed Zout en Tranen deden we het verhaal van Donald Campbell uit de doeken. Als zoon van een legendarische recordbreker,besloot de Brit het levenswerk van zijn vader verder te zetten. Dat betekende niet alleen het snelheidsrecord ter land maar ook dat op water in de familie houden. De druk van de familienaam en de hete adem van de sponsors dreven Donald en zijn machines tot het uiterste. Een gevaarlijke strijd op het land, en uiteindelijk een dodelijke op water. Dat laatste hoofdstuk werd in 1988 verfilmd met een indrukwekkende Anthony Hopkins in de hoofdrol en staat nu integraal op Youtube.

– Bert Claes, Fotograaf

Nomadism Boutique Hotel – Nomadism.com

Zin in een avontuurlijke reis, maar je krijgt je partner niet overtuigd om in te boeten aan comfort? Dan biedt het Franse Nomadism je de ideale oplossing. Op basis van een Mercedes Sprinter 4×4 (incl. krachtige V6-motor) lieten ze bij specialist Hymer een luxueuze campervan bouwen. Zelf noemen het ze een boutique hotel op wielen. De foto’s op de site liegen er in ieder geval niet om: dit is geen doorsnee mobilhome. En ook geen doorsnee camper wat dat betreft, want (s)off(t)roaden behoort wel degelijk tot de mogelijkheden dankzij de vierwielaandrijving en royale bodemvrijheid. Voor zij die écht in hun comfortzone wensen te blijven: er zijn ook gepersonaliseerde reizen mogelijk.

– Cederic Ampe, Freelancer

Captain Q, Yacht Hunter – Youtube

captain qHoewel ik tot op heden erg weinig in contact heb gestaan met boten of jachten en ander varend tuig in het algemeen, heeft de machine op zich me altijd wel weten fascineren. In tijden van ongebreideld escapisme – en listige Youtube-algeritmes in het bijzonder – ben ik op die manier terechtgekomen bij Captain Q, Yacht Hunter. Een kanaal waarop een voormalig kapitein met ruim 60 jaar ervaring in de regio New England op zoek gaat naar vergeten parels op oude scheeps- en andere werven. Elke aflevering wordt op die manier gespekt met decennialange ervaring, kennis en sappige anekdotes.

– Pieter Ameye, Freelancer

MEER LEZEN:

Buiten de Rijlijn: Week 53

Buiten de Rijlijn: Week 50

Buiten de Rijlijn: Week 46