Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De 24 Uur van Spa is niet alleen een hoogmis voor de rijders, ook de motorsportfotografen kijken reikhalzend uit naar de etmaalrace in de Ardennen. Ziehier hoe onze huisfotograaf Bert Claes de uithoudingsrace beleefde.

The biggest GT-race in the world. Zo prijkt het op alle affiches, en er is geen letter van overdreven. Meer dan 60 GT3-wagens staan aan de start, waarvan zomaar even de helft een theoretische kans maakt om op het hoogste schavot te eindigen. In een kampioenschap waar de kosten zwaar in het oog worden gehouden, hebben de rijke teams amper voordeel en maken de outsiders een grotere kans dan je zou denken. Kijk maar naar dit jaar, waar uiteindelijk het BMW-team van Walkenhorst -dat normaal gezien het mooie weer maakt in de VLN-series- op zondag de grootste bokaal wegkaapte voor de neus van de usual suspects.

Deze uithoudingsklassieker is bijzonder zwaar, zowel voor mens als machine. De editie 2016 had mij bijna weten te kraken, dus besloot ik in 2017 een jaartje over te slaan. Gelukkig kwam de honger snel terug, maar in 2018 zou ik niet dezelfde fouten maken als voorheen. De keuze om niet meer in de auto proberen te slapen, maar wel gewoon thuis, bleek de juiste. Op die manier moest ik de zonsopgang missen, maar blijkbaar hebben wolken roet in het eten gegooid voor zij die wel de moeite hebben genomen. Wetende dat ik niets gemist heb, kan ik moe maar voldaan terugblikken op een geslaagd raceweekend. Geniet van de beelden!