Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
cBxSpawdqvw

Nadat de finale vorig jaar in een ware thriller ontaarde op het circuit van Zandvoort, belooft seizoen 2024 van de Fanatec GT World Challenge Europe opnieuw veel spektakel. Een seizoen waarin ons kleine Belgenlandje bijzonder goed vertegenwoordigd is. Het Waalse team van Comtoyou schakelt over naar de gloednieuwe Aston Martin Vantage AMR GT3 EVO, en brengt met Nicolas Baert, Sam Dejonge, John de Wilde, Matisse Lismont, en Kobe Pauwels maar liefst vijf Belgen aan de start.

Frederic Vervisch wisselde Comtoyou in voor het team van Proton, dat de nieuwe Ford Mustang GT3 naar de Fanatec GT World Challenge Europe brengt. Vader en zoon Louis en Jef Machiels vinden we terug op het Ferrari-team van AF Corse, terwijl Gilles Magnus debuteert bij het Franse Sainteloc. Bij BMW zien we geen wijzigingen, en blijven de Belgen Martin, Vanthoor en Weerts trouw op post. Zeker nu we maar liefst twaalf Belgische piloten aan de start staan, zijn wij er met DRIVR opnieuw als de kippen bij het kampioenschap op de voet te volgen.

Het Iron Lynx-team dat ook de Lamborghini SC63 runt in het FIA WEC, brengt een zeer sterke line-up naar het kampioenschap. Kwalificatiespecialist Mirko Bortolotti zette in de laatste sessie een knaller van een ronde neer, en pakte daarmee de eerste pole van het jaar. De Italiaan behield de leiding bij de start, maar moest flink verdedigen om de Porsche van Guven achter zich te houden. Achter de kopgroep zagen we de BMW’s op het lange rechte stuk van Mistral opvallend hard chargeren, hetgeen zeker vragen zal op gaan oproepen over de balance of performance.

Nog zo een vreemd verschijnsel was de Mercedes van Jules Gounon, die na een sterke prestatie in de kwalificatie opvallend minder performant voor de dag kwam in de wedstrijd. Dit opende de deur voor de BMW’s van Farfus, Weerts en Martin, terwijl Frederic Vervisch de nieuwe Mustang op de achtergrond steeds dichter naar de voorgrond werkte. Na de pitstops kregen de WRT-BMW’s het aan de stok met de AF-Corse Ferrari en de Proton Mustang, en moesten het onderspit delven.

Vooraan viel de Porsche van Guven uit de kopgroep weg nadat de aardingskabel aan de wagen bleef zitten. Mirko Bortolotti gaf op zijn beurt de leidende Iron Lynx Lamborghini door aan teamgenoot Calderelli, maar deze bezweek onder de druk van de aanstormde Rowe Racing BMW van Dan Harper. Na de laatste pilotenwissel nam Max Hesse het stuur over van de BMW M4 GT3, en hij leidde de wagen foutloos naar de zwart-wit geblokte vlag. Daarmee belanden drie verschillende merken op het podium, binnen de twintig seconden van mekaar, en dat na drie uur wedstrijd. Volgende afspraak binnen een kleine maand in Brands-Hatch!