Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Goed anderhalf jaar geleden hebben we Matchbox in de bloemetjes gezet. Intussen valt er bij grootste uitdager Hotwheels ook wat te vieren. Het moment om de Sint voor te zijn en te kijken wat Hotwheels vandaag de dag aan de jonge (of minder jonge) octaanliefhebber te bieden heeft.

We haalden het destijds reeds aan, Hotwheels was niet zomaar een knock-off van Matchbox. Het was een typische Amerikaanse interpretatie van een Brits idee. Ondanks dezelfde basisfilosofie, namelijk een klein speelgoedautootje voor kinderen, was het luider en opzichtiger met felle graphics op veelal eigen, opvallende ontwerpen.

2018_hotwheels_50_jaar_jubileum_06

2018_hotwheels_50_jaar_jubileum_042018_hotwheels_50_jaar_jubileum_03

Boze moeder

De finale doelstelling was ook niet om braaf met deze wagentjes te spelen. Deze vierwielers dienden het liefst afgeschoten te worden, om vervolgens door te lucht te vliegen en… te eindigen tegen het meubilair. Met een lachende ukkepuk en… boze moeder tot gevolg.

2018_hotwheels_50_jaar_jubileum_10

Deze strategie legde Hotwheels geen windeieren. Doorheen de jaren begon het Matchbox steeds meer te overschaduwen en vandaag de dag heeft het in meeste winkels zijn oude rivaal – en hedendaagse concerngenoot – zelfs helemaal verdrongen. Toch heeft de ‘oude meester’ zijn opvolger gedeeltelijk manieren weten bij te brengen.

Bij Hotwheels zitten kinderen inderdaad nog steeds goed voor opvallende creaties met wieltjes die de snelheidslimiet van elke woonkamer ruim overtreffen. Anderzijds is Hotwheels ook steeds meer de richting van waarheidsgetrouwe recreaties opgegaan. Tegenwoordig biedt Hotwheels dan ook de ‘Modern Classics Car Culture series’ en ‘Car Culture Team Transport series’ aan. Oftewel kleine pareltjes voor jong en oud.

2018_hotwheels_50_jaar_jubileum_01

James Bond

Een fraaie witte Lotus Esprit S1, inclusief correcte nummerplaat, van James Bond, of een strakke BMW 2002 of fonkelnieuwe M2? Dat is dan twee euro graag. De kleine 1/64’s zijn nog steeds de snelste manier om jouw favoriete wagen in huis te halen, tegen een verrassend hoge verhouding prijs/vreugde. En nieuwe toevoegingen zoals een ‘outlaw’ 911 en 356 coupé of Speedster, inclusief T1 Transporter, raken al helemaal onze gevoelige snaar.

2018_hotwheels_50_jaar_jubileum_05

2018_hotwheels_50_jaar_jubileum_022018_hotwheels_50_jaar_jubileum_09

2018_hotwheels_50_jaar_jubileum_07

Om nog maar te zwijgen van een Gulf 917LH of 962 Momo. Kortom wij blijven fan van het kleinste wat de automarkt te bieden heeft. Dat de Sint u en uw kinderen dan ook veelvuldig van 1/64’s mag voorzien!