Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In schaal 1:64 hebben we al ruimschoots Matchbox en Hotwheels belicht. Een andere uitdager binnen het segment van realistische maar betaalbare 1:64’s is het Duitse Schuco. Dit merk biedt voornamelijk Duitse en Britse klassiekers aan die in geen enkele verzameling – of op geen enkel bureau – zouden misstaan.

Zowel Matchbox als Hotwheels hebben al enige tijd door dat ze zich meer op verzamelaars moeten richten dan op kinderen, met sublieme miniatuurtjes tot gevolg. Voor Schuco geldt dit zelfs in de overtreffende trap. Want waar Matchbox en Hotwheels op dik 50 jaar geschiedenis kunnen teren, kan Schuco een historiek van meer dan 100 jaar voorleggen. Het Duitse merk brengt immers al sinds 1936 speelgoedwagens op de markt.

Schuco Porsche Drivr 2

Duitse klassiekers

Net als Matchbox kende Schuco een bewogen geschiedenis met (dreigende) faillissementen en tal van overnames. Sinds het begin van deze eeuw zit het merk echter terug op het goede pad. Zo maakt het sinds 2004 ook fraaie 1:18‘s en smeet het zich in 2014 op het segment van 1:64. Desgewenst kan je trouwens ook nog kleinere Schuco’s bekomen in maatvoering 1:87, een formaat dat bij modeltreinliefhebbers erg in trek is.

Vandaag focussen we ons echter op de 1:64’s van Schuco. Het zal je niet verbazen dat je bij dit Duitse bedrijf voornamelijk dito klassiekers zal terugvinden – zoals de BMW 2002, de Isetta, Mercedes-Benz 300 SL, Mercedes-Benz 180 en 200D, VW Kever, VW Golf GTI MKI, etc. Schuco is tegelijk ook slim genoeg om aan de andere kant van de Noordzee te gaan kijken en een Jaguar E-type, Mini en Land Rover Defender toe te voegen aan het gamma.

Schuco Porsche Drivr 4Schuco Porsche Drivr 8

Saving the best for last

Toch betreffen onze top-tips nog drie andere modellen van Schuco: twee Porsches en één VW met een duidelijke link naar het sportwagenmerk. Die VW is een T1 in een prachtige Porsche Martini Racing livrei. De fraai afgewerkte wielen op smalle rubberen bandjes maken het geheel compleet. De vroege 911 930 Turbo 3.0 past hier wonderwel bij, mede door de originele kleurstelling: een witte Turbo voorzien van de subtiele Martini-striping. De velgen zijn hier -uiteraard- een setje Fuchs. Desgewenst is de 930 Turbo trouwens ook als groene Magnus Walker-variant te krijgen.

Schuco Porsche Drivr 6

Schuco Porsche Drivr 7Schuco Porsche Drivr 3

Onder het motto saving the best for last willen we jullie ook de Porsche 356 Carrera 2 niet laten onthouden. Niet alleen is dit de fraaiste 1:64 die we ooit bepoteld hebben -met talloze details zoals de raamomlijsting en het spiegeltje die het origineel eer aan doen- maar ook de kleurkeuze is wederom fenomenaal: ‘Schiefergrau’ met een rood interieur. Liefhebbers van het merk smelten al decennia weg bij deze kleurencombinatie, getuige daarvan de vele restauratieprojecten (van voornamelijk vroege elfjes) die eindigen met deze subtiele maar heerlijke tint. Wederom dus een erg fraaie keuze van Schuco, en ideaal om je bureau tegen een prijs van een schappelijke 10 euro flink op te knappen!

Bekijk het hele aanbod op Schuco.de!

MEER LEZEN:

Slideshow: Audi’s Miniatuurkalender

Matchbox: Elixir voor een eeuwige Jeugd

Slideshow: Takuji’s Rally Diorama’s