Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zoals zijn naam insinueert, volgt de Aero3 van Touring Superleggera de Disco Volante en diens Spyder-afgeleide op. 15 stuks worden er gebouwd op Ferrari V12-basis.

Het nieuws was al even bekend, maar het persbericht met de bijhorende beelden heeft wat vertraging opgelopen. Vandaar dat we de Aero3 van Touring nu pas in al zijn glorie kunnen tonen, inclusief haaienvin op de achtersteven en een design dat volgens de Belgische ontwerper Louis de Fabribeckers naar de Alfa Romeo 8C 2900 B LM Coupé Berlinetta Aerodinamica uit 1938 knipoogt.

F12-basis

Touring meldt dat de Aero3 vijftien keer gebouwd gaat worden met ‘een V12 van Italiaanse origine’. Met 740 atmosferische pk’s uit 6262cc en een Euro5-certificatie kan dat eigenlijk maar een motor zijn, en dat is die van de Ferrari F12 uit 2017. Die tweezitter levert meteen ook zijn chassis met aandrijflijn aan de Aero3, die dankzij carbon carrosseriepanelen 146 kg lichter uitvalt dan het origineel uit Maranello. Het totaalgewicht bedraagt nu 1645 kg, maar over de luchtweerstandscoëfficiënt wordt met geen woord gerept. De Fabribeckers vermeldt er eerlijkheidshalve wel bij dat de haaienvin niet bijdraagt aan de aerodynamica.

Nummer 2 naar België

Of het ontwerp wel bijdraagt aan de Superleggera-catalogus, dat laten we aan jullie over. De voorkant is immers lang niet zo gewaagd als de achterkant, die echt wel naar de gestroomlijnde racers van de jaren ’30 refereert. Over de binnenkant moeten we helaas kort gaan, want daar zijn voorlopig alleen schetsen van beschikbaar. Wel zeker is dat het tweede exemplaar al in de maak is en via Ginion naar een Belg gaat, ook al weten we evenmin hoeveel die voor het privilege heeft neergeteld…

MEER LEZEN:

Maatwerk: Touring Sciàdipersia

Buitenkansje: 2 Italiaanse Coachbuilds met een Belgisch tintje

FotoSpecial: Van de Alfa 8C naar de Disco Volante (+ Video)