Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het wordt dit weekend mooi zomerweer, maar niettemin raden we je toch aan zo nu en dan achter de beeldbuis te kruipen of je smartphone te raadplegen. Zaterdag om 14u30 gaan de 24 Uur van Le Mans immers -tegen alle verwachtingen in- van start.

En dit keer wordt het gelukkig -in tegenstelling tot afgelopen juni- geen virtuele etmaalrace. Achter gesloten deuren zullen we de LMP1’s nog een laatste keer aan het werk zien, en in mindere mate ook horen. Vanaf volgend jaar maken de nieuwe maar tegelijk ook tragere topklassen immers hun opwachting als LMH en LMDh. Het is dus goed mogelijk dat Toyota een laatste keer een statement wil maken in de race. Jacht naar eeuwige roem, heet dat dan.

2020_toyota_le_mans_04

Herfstrace

Snelheid is dus alvast één reden om te kijken. En ofschoon de algemene winnaar in theorie al gekend is, rekenen we toch ook op spektakel. Net als in ’68  vindt deze editie van de etmaalrace immers tegen de herfst plaats, met bijgevolg bijna 12 uur duisternis. Als er in juni gereden wordt, kunnen minder ervaren coureurs tijdens de vele uren daglicht ingezet worden, om tijdens de nacht het stuur over te laten aan de ervaren rotten. Maar dat is dus komend weekend geen optie: eenieder zal moeten proeven van de duisternis, waardoor Le Mans nog slopender zal worden – voor de anciens en al zeker voor de groentjes.

2020_toyota_le_mans_03

Eurosport

Le Mans volgen kan op TV via Eurosport, maar dan moet je wel na elke 10 minuten race een reclameblok uitzitten, of via de website 24h-united.com. Ben je momenteel in Zuid-Engeland en heb je een GRRC-lidmaatschap op zak, dan is Goodwood ook een optie. Aan het gekende circuit heeft de Duke of Richmond immers een reuzenscherm opgetrokken, zodat de race gezamenlijk onder petrolheads – maar natuurlijk met onderlinge afstand – gevolgd kan worden. Moge de snelste winnen!