Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
dDzc5zHiy6Q

Lotus heeft net een video wereldkundig gemaakt om te bewijzen dat de elektrische hypercar wel degelijk in de running blijft, met niemand minder dan ontwikkelingspiloot Gavin Kershaw aan het stuur.

Het regent de afgelopen weken geruchten over de Lotus Evija, ‘s werelds krachtigste elektrische hypercar die in de tweede helft van 2020 zijn debuut zou maken. Om te beginnen heeft het ontwikkelingswerk door de Corona-crisis vertraging opgelopen, waardoor de eerste klantenversies pas midden 2021 verwacht worden. Tot overmaat van ramp is ook het partnership met Williams Advanced Engineering spaak gelopen, waardoor Lotus het accupakket van 70 kWu met alle stuureenheden zelf moet finaliseren. Anderzijds is de eerste batch van 130 exemplaren (met een stukprijs van 1,85 miljoen euro plus lokale taksen) nog steeds uitverkocht en zou Hethel met nog 70 andere prospecten in gesprek zijn voor de ondertussen meer dan 2000 pk sterke Evija:

MEER LEZEN:

Officieel: Lotus Evija (2020)

Video: Achter de Schermen op de Lotus Evija-lancering

Lotus Evija krijgt state-of-the-art configurator