Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met de DRIVR-bolides stilaan op stal is het zoeken naar andere octaanrijke activiteiten. Afgelopen weekend bood de Heizel precies dat, met eindelijk nog eens een editie van InterClassics Brussel.

Vanaf zaterdag waren de mondmaskers er weliswaar verplicht, maar liever dat dan weer een editie geannuleerd zien. Het werd daarbij ook tijd om Jacky Ickx zijn 75ste verjaardag eindelijk eens te vieren, want de beste man wordt er binnen goed zes weken al… 77.

Deze editie van Interclassics legde de focus duidelijk en terecht op Ickx, met tal van oude racebolides, kunst in de Art Area (waaronder die van zijn oogappel Larissa) en ook een aantal 911 Carrera 4S Belgian Legend Editions: de 911 (992) die in 2020 ter ere van Ickx op de markt werd gebracht in 75 stuks. Enkele ervan stonden reeds te koop, voor prijzen richting de 300.000 euro – bijna de helft meer dan de nieuwprijs. Otimaal gebruik maken van het momentum heet dat dan…

Het is trouwens een veelgehoorde kritiek op InterClassics: de vaak absurde vraagprijzen voor de aangeboden voertuigen (bijvoorbeeld meer dan 20.000 euro voor een CRX… zonder VTEC). Maar goed, kijken kost niets en in deze tijden zijn we maar wat blij dat dergelijk vertier nog mogelijk is – zeker als we schitterende youngtimers zoals de Ferrari Testarossa, F355 en Porsche 911 964 Carrera RS kunnen aanschouwen. Alleen hopen we dat er volgende keer ook wat interessants voor de kleinere beurs tussen zit, genre MX-5 NA en Clio RS.

LEES MEER

Interclassics 2019

Expo 70 jaar Merckx en Ickx

35 jaar Ferrari Testarossa