Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na noodgedwongen de camera enkele jaren aan de haak te hebben gehangen, knaagde het gemis zo hard dat een terugkeer naar het circuit onvermijdelijk werd. En waar beter te starten dan bij het World Endurance Championship in Spa, exact tien jaar nadat ik deze race voor het eerst fotografeerde. Nog steeds met dezelfde Canon 5D mkIII camera, en terug als toeschouwer vanuit de publiekszones. Een uitdaging die ik graag ter harte neem, want de beste foto’s maak je met het toestel dat je bij hebt, en vanaf de plaats waar je mag staan.

Omdat het World Endurance Championship momenteel een regelrecht topjaar beleeft (Le Mans is al sinds december 2022 uitverkocht), besloot ik om al zeker de trainingen op donderdag mee te pikken. Hoe minder toeschouwers rond het circuit, hoe meer ruimte voor mezelf om snel rond te bewegen. Met twee sessies van 1u30 op de planning, werd donderdag gereserveerd voor de actiebeelden op het circuit. Door familiale omstandigheden kon ik helaas de resterende dagen niet meer terugkeren naar Spa, waardoor deze fotospecial zich dus enkel richt op de actie gedurende FP1 en FP2. Ondanks dat, kijk ik met een tevreden blik terug op mijn eerste van het jaar. Ik hoop dat jullie de beelden kunnen smaken. Enjoy!