Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het belooft een topeditie te worden van de 1000 kilometer van Spa, zeg maar de generale repetitie voor de 24 uur van Le Mans. Maar liefst dertien wagens hebben zich aangemeld voor de Hypercar tak, de topklasse die voor de algemene zege zal strijden.

De opmerkelijkste deelname moet die van Ferrari zijn, dat voor de eerste keer in vijftig jaar als een fabrieksteam terugkeert naar de uitdaging van het endurance racen. Maar ook Porsche, Cadillac en Peugeot vonden als fabrieksteam hun weg terug naar het WK, waardoor Toyota het vuur aan de schenen wordt gelegd. De wedstrijd zal te volgen zijn op de officiële website van het FIA WEC, en wordt eveneens integraal uitgezonden op de RTBF.

https://www.fiawec.com/en/live-experience/47

Update: en of het een editie was om handen en vingers bij af te likken. Gewaagde inhaalacties, een comeback van achteraan de grid naar P2, een strijd tussen Porsche en Ferrari tot de laatste ronde voor het algemene podium, LMP2 waar eenieder kon winnen en voor het eerst een winnende vrouw in een WEC-race (in GTE AM). Bekijk het beste van 6 uur in 12 actievolle minuten: