Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Afgelopen weekend stond bij menig autoliefhebber de Interclassics in Brussel met fluo aangestipt op de octaankalender, en misschien nog eens te meer bij de autosportfanaten. Naast de gebruikelijke hoogstaande selectie van klassieke (sport)wagens, stond het jubileum van de 24 uur van Le Mans dit jaar centraal. De selectie racewagens die daarvoor naar de Heizel gehaald werd, liet vele autosportharten sneller slaan.

Alsof een originele Porsche 917K al niet voldoende aandacht trekt, leende het Le Mans museum een Matra MS630, en Porsche Stuttgart zijn 936/81 uit aan de Interclassics in Brussel. De 936 won in 1981, met onze landgenoot Jacky Ickx aan het stuur. Andere Belgische links waren er in de vorm van de Inaltera GTP, waarmee Christine Beckers deel nam aan de wedstrijd van 1976. De Inaltera was het geesteskind van Jean Rondeau, die de klassieker in 1980 zou winnen, maar nu met zijn eigen naam op de wagen. Er reden ook klantenversies mee, zoals het Belga gesponsord exemplaar, met de gebroeders Martin aan het stuur. Er was eveneens ook modern spul te bewonderen, zoals een Audi R18 uit 2011 en de winnende Toyota GR010 uit de wedstrijd van 2021.

Met het wegvallen van een traditioneel salon, beginnen de grote merken steeds meer hun weg naar de Interclassics te vinden. Naast de standen van Volkswagen en Porsche, blijven gelukkig de veilingshuizen en klassieker-dealers de bovenhand houden. Vanuit een fotografisch standpunt is de klassiekerbeurs niet de gemakkelijkste beurs om in beeld te brengen, daar de wagens soms erg dicht bij mekaar staan en het (gebrek aan) licht een niet altijd even flatterende indruk nalaat op het glimmend metaal. Maar omdat iedereen de pronkstukken ondertussen wel in zijn geheel heeft gezien, proberen wij de beurs op een alternatieve manier in beeld te brengen. Collega Stijn beet afgelopen maandag reeds de spits af, en vandaag valt de beurt aan mezelf. Geniet er van!