Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

thumb_gordonmurrayNog steeds niet helemaal boven water gekomen na al het feestgedruis van de afgelopen weken? Het ideale moment om een wijntje -of glaasje water- in te schenken, languit op de bank te gaan hangen en een interessante documentaire op het scherm te zappen. Gelukkig hoeven jullie -de autoliefhebbers- daar niet zelf voor op zoek te gaan, want DRIVR heeft reeds de nodige research gedaan. In deze docu maken we beter kennis met Gordon Murray, de man die we voornamelijk kennen als ontwerper van de legendarische Mclaren F1: een sportwagen die zijn gelijke niet kende op vlak van prestaties.

Deze machine was dan ook het product van alle kennis die hij daarvoor als ontwerper van Formule 1-wagens had opgedaan. Een selectie van zijn creaties -zoals de Mclaren MP4/4 en de Brabham Fan Car- zijn uitgegroeid tot enkele van de meest iconische racewagens. In deze documentaire gaat Murray dieper in op wat een goede racewagen precies moet zijn, en waarom vooruitstrevend denken dikwijls niet meer is dan het toepassen van de basisprincipes van de fysica. Gelukkig is Murray een geboren verteller, en weet hij zonder probleem de kijker aan het scherm gekluisterd te houden. Geniet ervan!