Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Of hoe Bernard – Bernie – Charles Ecclestone zelfs op zijn 87e een doorwinterde autosportfanaat blijft.

Het het helpt uiteraard dat de gewiekste zakenman over zijn gehele carrière een aardige duit verzameld heeft. Hij kocht de McLaren, waarmee Senna in 1993 voor het laatst op de omloop van Monte Carlo won, op de Bonhams-veiling ‘The Monaco Sale Les Grandes Marques à Monaco’ voor een totaalbedrag van 4,3 miljoen euro.

McLaren MP4/8-6

McLaren MP4/8-6McLaren MP4/8-6

MP4/8-6

De McLaren met chassiscode MP4/8-6 kwam uitzonderlijk inclusief de motor en transmissie waarmee Senna de Grote Prijs ook daadwerkelijk gewonnen heeft. Bovendien gaat het om een vrij conventionele Cosworth/Ford HB V8, zeg maar de opvolger van de legendarische DFV, waardoor je geen legertje ingenieurs nodig hebt mocht je de motor nog eens willen starten.

McLaren MP4/8-6

Het is lang niet Ecclestone’s enige historische F1-auto. Zo is het algemeen geweten dat de Brit ook nog heel wat van zijn eigen Brabhams heeft. Maar ook andere pareltjes die hij op veilingen over de jaren gekocht heeft.

McLaren MP4/8-6

McLaren MP4/8-6McLaren MP4/8-6

Erg weinig van de Senna-McLarens hebben Woking over de jaren verlaten, met uitzondering van de auto’s met Honda-motor die naar Japan zijn gegaan en de MP4/4 die geschonken werd aan de stichting Ayrton Senna. Deze McLaren behoort tot een handvol auto’s die een tiental jaar geleden door het team zijn geweest en behoorde tot nu toe aan de Japanse racer en verzamelaar Aaron Hsu.

Toleman-Hart TG184

Toleman-Hart TG184

Naast deze MP4/8-6 ging er in Monte Carlo nog een andere ex-Senna-racer on de hamer in de vorm van een 1984 Toleman-Hart TG184 waarmee Senna in dat jaar tweede eindigde in de GP van Monaco en derde in Brands Hatch. De Toleman-Hart zou uiteindelijk afgehamerd worden op 1,6 miljoen euro.

[Via: Bonhams]