Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De langverwachte spirituele opvolger van de iconische F1 heeft eindelijk een officiële naam. Speedtail!

McLaren heeft zopas de naam bekend gemaakt van zij nieuwe hyper-GT. Die stond vooralsnog bekend als BP23 (Bespoke Project 2, 3 seater), maar heet nu Speedtail. Gesplitst verwijzen de woorden naar enerzijds het snelheidspotentieel van de auto, als in sneller dan de 386 km/h snelle F1, en anderzijds naar zijn uiterst gestroomlijnd ontwerp.

De Speedtail wordt met andere woorden de McLaren met de hoogste topsnelheid ooit. Al wil Woking voorlopig niet kwijt hoe snel de driezits GT zal zijn. Net zoals bij de F1 ligt de focus op niet alleen het sportieve maar ook het GT-aspect. Vandaar ook dat er prominent naar bagageruimte is gekeken. Verwacht met andere woorden twee extra compartimenten voor de achterste wielkasten. Net als bij de F1. Maar bijvoorbeeld ook Pagani Zonda en Huayra.

Wat de Speedtail zal aandrijven is een goed bewaard geheim maar verwacht wordt dat McLaren voor een hybride aandrijving kiest. Net zoals bij de P1. McLaren zal slechts 106 Speedtails bouwen naar analogie met de 106 F1’s die in het totaal gebouwd zijn. Alle exemplaren zijn al lang breed besproken. Rest alleen de vraag of de Speedtail bij zijn lancering in november net zo tot de verbeelding zal spreken als zijn voorganger. We zijn benieuwd.