Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
DGw2NDgERgI

Gisteren gaven we jullie nog de finale spec sheet mee van de atmosferische V12 achterin de Gordon Murray Design (GMD) T.50. Vanavond volgt de onthulling van de officieuze opvolger van de mythische McLaren F1. En dat uiteraard live via YouTube!

Wie Gordon Murray zegt zegt McLaren F1. De vader van de driezitter met centrale zitpositie maakte faam in de gelijknamige koninginnenklasse van de motorsport aan de zijde van Bernie Ecclestone, maar vereeuwigde zich pas echt met supersporter voor de straat. Nu, meer dan 25 jaar later acht Murray de tijd gekomen voor het vervolg. Die komt er niet onder de McLaren-vlag, maar onder Murray’s eigen naam en luistert naar de naam T.50. Een verwijzing naar Murray’s vijftigste project.

2019_gordon_murray_design_t50_supercar_01

Voor zijn inspiratie leunt de T.50 dicht aan bij het origineel. Al innoveert de supercar ook met een van Murray’s andere innovaties, zijnde een actieve ‘fan’ die de auto tegen de grond zuigt. Een idee welk Murray reeds eind jaren ’70 introduceerde in de Formule 1 op de Brabham BT46, bijgenaamd de ‘fan car’, maar welk al snel verboden werd vanwege een onfair voordeel tegenover de rest van het deelnemersveld.

Handbak

Voorts wordt de T.50 vooral een grondige technische evolutie van de F1 met een motor die – net als de auto – lichter maar ook krachtiger is, met meer bagageruimte, betere creature comforts en welgekomen opties zoals carbon keramische remmen. Techniek die begin jaren ’90 niet op punt stond maar intussen quasi geperfectioneerd is. Net als het origineel krijgt de T.50 opnieuw een handgeschakelde 6-bak, net als een centrale zitpositie, geflankeerd door ruimte voor twee passagiers.

2019_gordon_murray_design_t50_supercar_02

Gordon Murray Design zal slechts 100 T.50’s bouwen. Daarvan zijn naar verluidt reeds 75% van de slots besproken. Niet slecht voor een auto die nog niemand in real life gezien heeft. Maar daar komt vanavond dus verandering in. De onthulling van de T.50 gaat van start om 18u00 en zal live gebeuren vanuit het Verenigd Koninkrijk. Presentatoren zijn racelegende Dario Franchitti en Gordon Murray himself.

MEER LEZEN

GMD bevestigt specificaties ‘meest indrukwekkende V12 voor de straat’

Gordon Murray geeft extra details over zijn T.50 supercar

Motorsport Magazine Podcast: Gordon Murray