Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Mille Miglia bezoeken zat er anno 2021 niet in, maar Ardenne Roads bewijst met verve dat je ook in onze favoriete achtertuin jezelf uitstekend met klassiekers kan vermaken.

Toegegeven, het is deze zomer een beetje zoeken naar octaanevents (omwille van de gekende reden…). Zelfs het -door ons- alom geprezen Eifel Rallye Festival zal pas in 2022 opnieuw van start gaan. Een van de leukere en kleinschaligere evenementen ging echter afgelopen weekend wel gewoon door: de Ardenne Roads. Zonder voormalig hoofdsponsor ING en zonder veel tamtam of publiciteit, trok niettemin een fraaie stoet klassiekers door de Ardennen.

Zoals je kan zien is het ook bij Ardenne Roads veelal Porsche -niet toevallig één van de sponsors- dat de klok slaat. Aangevuld met -uiteraard- Mercedes-Benz SL ‘Pagode’s’ en de eveneens obligatoire Jag XK’s. Maar het is niet alsof dergelijk wagens ooit gaan vervelen. Al zeker niet wanneer zo nu en dan een welgemikte Italiaan in de mix wordt gegooid. Het wagenpark van Ardenne Roads reikt bovendien veel verder dan dat van andere klassieke rally’s, zelfs tot het eind van de jaren ’70. Hierdoor konden we ook van de fraaie lijnen én de V8 van de Ferrari 308 genieten. Of hoe we door het verstrijken van de tijd ‘nieuwe’ klassiekers naar waarde weten te schatten…

MEER LEZEN

Fototurial: Nachtfotografie

Fotorepo: Het Mazda-museum van Augsburg

Porsche & Coffee 1 mei Leuven