Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Dt1Cv7IQ2Zw

In het weekend van 30 september en 1 oktober trok de Fanatec GT Series voor de finale van de Endurance Cup naar het Circuit de Catalunya in Barcelona. De n° 51 Ferrari van AF Corse nam de pole in, met de Iron Lynkx Lamborghini op de tweede plek. Deze laatste werd in de eerste bocht meteen vakkundig van de baan gedrukt door de Team AlManar Mercedes, een muisje dat later nog een staartje zou krijgen. Het Akkodis ASP team vecht niet alleen in de Sprint Cup voor de titel, maar ook in de Endurance Cup gaat het voor hen om de knikkers. Het gevecht met de Rutronik Porsche ging op het scherp van de snee, maar uiteindelijk kon het Mercedes-team de titel veilig stellen.

Tijdens de pitstops moest AF Corse de leiding laten aan de Mercedes van Team AlManar, maar een late safety car stond garant voor een heuse sprint naar de meet. De raceleiding besloot op dat moment de Mercedes vijf seconden straftijd te geven voor het incident in de eerste bocht met de Iron Lynkx Lamborghini. Fabian Schiller had dus nog 10 minuten racetijd over om vijf seconden uit te lopen op de Ferrari van Alessio Rovera. Een nieuwe safety car verhinderde dat, waardoor AF-Corse een mooie één-twee scoorde in de seizoensfinale van de Endurance Cup. De Sprint Cup heeft nog één afspraak op de kalender, namelijk het weekend van 14 en 15 oktober in Zandvoort. DRIVR zal er deze keer zelf ook bij zijn, zodat we jullie nog eens kunnen trakteren op een leuke fotospecial!