Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
nqYP07qJPg0

Waar het voorlopig nog niet lijkt te lukken in het WK uithouding, des te beter gaat het de Belgische equipe van WRT af in het GT-racen. Dat werd de concurrentie afgelopen weekend nog eens pijnlijk duidelijk gemaakt in het Italiaanse Misano. De Fanatec GT World Challenge werkte er twee sprint wedstrijden af, in het kader van de derde ronde van het Europees kampioenschap.

Het WRT-duo Martin/Rossi was de snelste combinatie geweest in de qualifying. Na een propere start, ontstond er een gevecht in het peloton, waardoor Martin meteen een gat kon slaan naar zijn achtervolgers. Een chargerende Dries Vanthoor kon inmiddels doorstoten naar de derde plek, en na een sterke pitstop werd dat zelfs een tweede plek. Pitstops betekenen rijderswissels, dus het was Rossi die in de tweede helft aan de leiding hing voor Charles Weerts. Weerts zetten nog druk op zijn WRT-teamgenoot, maar kon Rossi niet weerhouden van de zege te pakken.

Voor race twee werd het publiek getrakteerd op een specialleke, want deze wedstrijd werd in het donker afgewerkt. Charles Weerts mocht deze keer vanaf pole starten, en behield die positie. Ook na de pitstops bleef de rode Sketchers BMW -met nu Vanthoor aan het stuur- de leiderspositie bezetten. Achter hem baande Maxime Martin zich een weg naar de derde plek, waardoor WRT een quasi perfect raceweekend beleefde.

De volgende wedstrijd laat nog even op zich wachten, maar het is wel een klepper van formaat. In het weekend van 29 en 30 juni landt de Endurance Cup met een overvol startveld (meer dan 60 wagens) op Spa-Francorchamps. Deze week werken de teams nog twee testdagen in voorbereiding tot de 24 uur. Naast het wedstrijdverslag, zal DRIVR zal ook een fotoreportage brengen van deze uitputtingsslag in de Ardennen.