Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Weinig merken bouwen hun concepts zo meesterlijk als Cadillac. En ook ditmaal verbazen de Amerikanen met een spectaculaire vierzitscabrio die onder de fonetische noemer Sollei op de wereld wordt losgelaten.

Hoewel ze het eventjes hebben geprobeerd op de Europese markt, heeft de typische Amerikaanse saus van Cadillac niet gepakt. Te grote (benzine)motoren in combinatie met voor Europese normen ondermaats afgewerkte interieurs zijn, bleken nu eenmaal geen gouden formule te zijn. Enkel op de Zwitserse markt heeft Cadillac nog enige voeling weten te houden met het Oude Continent.

2024_cadillac_sollei_concept_72024_cadillac_sollei_concept_11

2024_cadillac_sollei_concept_14

2024_cadillac_sollei_concept_32024_cadillac_sollei_concept_8

Los daarvan is het luxemerk nog steeds springlevend. En dan vooral op de thuismarkt waar het nog steeds gretig gesmaakt wordt met enerzijds de SUV Escalade en anderzijds het sportievere werk onder de noemers V en Blackwing. De designtaal is daarbij steeds herkenbaar scherp en hoekig gebleven. Een gegeven waar Cadillac mee gestart is in 1999 en de Evoq concept in het bijzonder. Sedertdien stonden er nog gelijkaardige hoogtepunten op de ontwerpagenda met onder andere Imaj, Cien, Sixteen, Ciel, Elmiraj en Celestiq concept.

2024_cadillac_sollei_concept_6

2024_cadillac_sollei_concept_82024_cadillac_sollei_concept_12

2024_cadillac_sollei_concept_4

Daar voegen de Amerikanen nu een nieuw meesterwerk aan toe met de Sollei Concept. Een majestueuze vierzitscabrio die (uiteraard) puur elektrische wordt aangedreven en terugblikt naar de gloriedagen van weleer. Denk aan auto die uiteraard uitpakt met zijn formaat maar ook met zijn gebruikte materialen en uitmuntend gekozen kleurencombinaties.

2024_cadillac_sollei_concept_12024_cadillac_sollei_concept_2

2024_cadillac_sollei_concept_9

Hoewel Cadillac met deze Sollei geen concrete productieplannen heeft is het naar eigen zeggen wel benieuwd naar de ontvangst van pers en vooral publiek. Onderhuids staat de Sollei immers op het EV-platform van de luxe-SUV Lyriq waardoor een eventuele gelimiteerde productie lang niet onmogelijk is. De auto zal voor het eerst te zien zijn tijdens het aanstaande Monterey Car Week in Californië (VS).

MEER LEZEN

Highlights: 24 Uur van Le Mans (2024)

Uitgelicht: 5 toppers uit de Elkhart-collectie

Interview: Ted Gushue, Digital media consultant