Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Als Genève de hoogmis van het automobiel is, dan vervult Basel die functie in de horlogewereld. Geen drie weken na de GIMS is het namelijk aan Baselworld om zijn waren tentoon te spreiden. Dus zonder verder oponthoud: drie splinternieuwe polshorloges waar je als DRIVR weleens een spaarvarken voor kan slachten.

Nomos Glashütte Autobahn

Misschien wel de coolste nieuwigheid met octaaninslag komt ditmaal uit onverwachte hoek. Nomos Glashütte is om te beginnen niet Zwitsers maar Duits (zoals de plaatsnaam Glashütte nabij Dresden aangeeft) en bovendien heeft de minimalistische horlogemaker normaal niets met auto’s – laat staan met de Autobahn.

Toch is het precies die thematiek die Werner Aisslinger aan de nieuwe Nomos heeft toegekend. Naar eigen zeggen omdat hij gek is van krachtige auto’s die hun intentie niet meteen communiceren, maar wel razendsnel zijn op het linkervak. Bijzonder trots is de ontwerper op de diepte van de wijzerplaat die aan de rand gebogen is, om de curbs van en circuit te imiteren. Of een gestileerde bumper van een oldtimer. In het donker licht de binnenring trouwens op als een tacho.

Nomos Glashütte Autobahn, automaat, huiseigen DUW 6101 kaliber, 41 mm, 3 versies, waterdicht tot op 100 meter, 3.800 euro, onmiddellijk beschikbaar

Oris ChronOris Date Black

Van de op en top Zwitserse horlogemerken is Oris (samen met Longines) één van de betaalbaarste. De collectie is breed en uitgebreid, maar slechts een klein deel daarvan legt de link naar de motorsport. Marketingtechnisch zijn het vooral de piloothorloges die veel aandacht krijgen, maar dat betekent nog niet dat Oris geen knappe chrono kan maken.

In de F1-paddock is het overigens Williams dat een goede band met Oris onderhoudt. Met de ChronOris Williams 40th Anniversary kwam er vorig jaar zelfs een speciale hommage uit, die duidelijk familie is van het horloge dat we hier in de kijker zetten: de ChronOris Date. Ontstaan in de jaren ’70 werd de naam in 2017 voor een tweede keer gereïncarneerd, met een knappe grijze chrono tot gevolg. Dit jaar is het de beurt aan de zwarte variant, die dankzij de oranje accenten nog beter bij het kekke origineel past.

Oris ChronOris Date, automaat, door Oris gemodificeerde Sellita SW200-1, 39 mm, 42 uur gangreserve, 10 versies, waterdicht tot op 100 meter, 1.550 euro, onmiddellijk beschikbaar

IWC Ingenieur Chronograph Sport Edition ‘76th Members’ Meeting at Goodwood’

Akkoord, de (diepe adem) IWC Ingenieur Chronograph Sport Edition ‘76th Members’ Meeting at Goodwood’ werd officieel in Chichester voorgesteld beter dan in Basel, maar dat kon niet verhinderen dat het één van de eyecatchers op de stand van de International Watch Company werd. Deels omdat all-round good guy David Coulthard de nieuwe chrono persoonlijk kwam showen, maar ook omdat er nog ander – en beter – nieuws te rapen viel.

De introductie van deze speciale editie uit titanium markeert ook de lancering van het IWC Racing Team, dat samen met Coulthard de welbekende afspraken op de racekalender gaat aandoen. Om te zorgen dat DC overal op tijd komt, is de 76MM-editie uitgerust met een zogenaamde Panda-wijzerplaat, die zijn zwarte chronovensters op een witte wijzerplaat zet beter dan omgekeerd zoals courant is.

IWC Ingenieur Chronograph Sport Edition ‘76th Members’ Meeting at Goodwood’, automaat, huiseigen 69380 kaliber, 44,3 mm, 46 uur gangreserve, 1 versies, waterdicht tot op 120 meter, 8.700 euro, beperkt tot 176 exemplaren

[Copyright Foto’s: Nomos, Oris & Jack Terry voor IWC]