Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Mario Andretti (78) is één van de succesvolste piloten aller tijden. Toen de makers van Gran Turismo beslisten om ‘s mans eerste racewagen te restaureren, draaiden de camera’s dan ook veelvuldig mee.

Om auto’s waar geen gedetailleerde CAD-tekening van bestaan in een racegame te verwerken, moeten ze helemaal uitgelicht en -gemeten worden. Toen Polyphony Digital besliste om Andretti’s Hudson uit 1948 in Gran Turismo op te nemen, zat er dan ook niets anders op dan het origineel compleet te laten restaureren.

En zo geschiede. Sterker nog: Andretti hemzelve, in 2013 toen deze film gedraaid werd toch ook al 73 lentes jong, hees zich met plezier in een period overall met bijpassende helm om na afloop van de restauratie een ereronde te draaien om het dirt track waar het voor hem allemaal begon…