Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In tijden waar klassieke papieren magazines het steeds moeilijker krijgen, vaart Tripple Zero Magazine tegen de stroom in met een opmerkelijke aanpak.

Of er nog geen Porsche-magazines genoeg zijn? Niet als je het aan de journalisten Pete Stout en Alex Palevsky en designer Justin Page vraagt. Samen bedachten ze het magazine ‘000’ of Tripple Zero dat slechts vier keer per jaar verschijnt, zich exclusief focust op Porsches en diens meest toegewijde fanaten.

Tripple Zero Magazine

Driecijferige code

De naam verwijst naar Zuffenhausen’s typische driecijferige code, refereert naar zijn genesis en is tevens de belofte om het Duitse merk van ground zero te verhalen, zonder op pagina’s of middelen te besparen. Bovendien is het ook onrechtstreeks de bedoeling dat je ieder magazine op de boekenkast zet. Daarvoor ligt de kwaliteit van het papier uitzonderlijk hoog en is alles in het werk gesteld zodat de magazines lang bewaard kunnen blijven. Zo wordt ook op het transport gelet zodat ieder exemplaar ongehavend bij je arriveert.

Tripple Zero Magazine

Voor het wie nog wat meer mag zijn is er ook het op 999 exemplaren gelimiteerde ‘Subscription S’ waarbij je dezelfde inhoud krijgt, maar waarbij de kaft vervangen is door een extra stevige hardcover en een chassisplaatje. Tevens krijg je ieder jaar nog een extra cover die alle individuele exemplaren bundelt en een extra genummerd geschenk.

Tripple Zero Magazine

Bijzonder advertentiemodel

Terwijl zowat de helft van de klassieke magazines typisch uit advertenties bestaat, heeft Tripple Zero het anders willen aanpakken. Zo is de beschikbare advertentieruimte gelimiteerd van maximum 5 tot 7% van de ruimte, terwijl diezelfde ruimte er ook enkel als volledige of dubbele pagina is en de advertenties ook in de stijl van het magazine moeten passen.

Tripple Zero MagazineTripple Zero Magazine

Tripple Zero MagazineTripple Zero Magazine

Het is een opmerkelijke insteek die mogelijk de toekomst vormt van het klassieke, papieren magazine. Al houdt Tripple Zero eerder het midden tussen een klassieke magazine en een koffietafelboek. Niet dat ze daar bij 000 willen van horen. De verhalen staan volgens zijn bedenkers immers centraal en het is de bedoeling dat je het van voor naar eind leest. Je hebt immer drie maand de tijd vooraleer het volgende nummer er is.

Tripple Zero Magazine

Porsche-prijzen

Kostprijs voor dat alles? 75 dollar per individueel nummer of 350 dollar voor een jaarlijks abonnement. Het ‘Subscription S’ kost dan weer 1.099 dollar. Porsche-prijzen voor een Porsche-magazine, zeg maar. Of Tripple Zero die prijzen waard is kunnen we moeilijk zeggen aangezien we er nog nooit eentje in ons handen hebben gehad, maar intrigeren doet het alvast wel. Toevallig enkele Porsche-die hards in de zaal?

[Foto’s & extra info via 000 Magazine]