Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
1k029XOYjwc

Laten we Brussel (met een knipoog) buiten beschouwing, dan heeft Ford al geen groot salon meer aangedaan sinds Genève vorig jaar. Hoog tijd dus om nog eens wat nieuwigheden te tonen, ditmaal op een afzonderlijk event in Amsterdam dat we voor de gelegenheid integraal livestreamen!

Als we de geruchtenmolen mogen geloven, gaat Ford groots uitpakken in Amsterdam. Met auto-, bestelwagen én elektrificatienieuws dat het Blauwe Ovaal weer in lijn moet brengen met de tijdsgeest. Betekent: nog meer crossovers (met misschien wel een nieuwe ‘Puma’ tussen de EcoSport en de Kuga in) en meteen ook een nieuwe versie van de Kuga zelf, die iets groter wordt om de Edge op termijn overbodig te maken.

Voor een tastbaar bewijs van een long-range EV in crossoverpak is het allicht nog te vroeg. Maar milde hybrides die 48 volt-techniek combineren met de 1,0 liter-driecilinder, die gaan we waarschijnlijk wel zien in de Fiesta en de Focus. Over plug-in hybrides gaat het tot slot ook gaan, zij het nog even in theoretische vorm. Kortom: reden genoeg om een eigen show op te zetten, helemaal in de geest van de nieuwe tijd die wel degelijk aangebroken is in autoland.