Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Over het belang van goed steunende kuipstoelen moeten we jullie geen bloemlezing geven. Maar er is uiteraard ruimte voor verbetering. Porsche zoekt daarbij de hulp van 3D-printtechnologie en overweegt om de technologie naar de showroom te brengen.

Specifiek gaat het om de inleg en steunpunten van de stoelen, beter dan de stoel zelf. Het idee komt niet toevallig over van de Porsche-motorsportafdeling, en zou mits voldoende bijval naar sportieve straatauto’s zoals de 718 en 911 kunnen komen.

2020_porsche_3d_printed_seat_insert_01

De voordelen zijn uiteraard legio. Enerzijds omdat de bewuste stoel meer en beter steun zal geven, anderzijds omdat ook het comfort erop zal vooruitgaan. Win-winsituatie dus. Bovendien wil Porsche gebruik maken van specifieke lichtgewichtmaterialen die zowel ademend als ondersteunend werken. Resultaat? Een beter steunende en meer comfortabele stoel die ook een betere connectie met de wagen geeft.

2020_porsche_3d_printed_seat_insert_022020_porsche_3d_printed_seat_insert_04

Vooraleer de technologie op de markt komt gaat Porsche ze van mei aanstaande finetunen bij geselecteerde klanten. Eerst komen een 40-tal zogenaamde gentlemen drivers aan de beurt die Porsche Cup auto’s rijden, daarna zal Porsche aftasten of er ook vraag is bij klanten van straatauto’s Kwestie van de kost per eenheid te kunnen inschatten. Vanaf 2021 zou de optie vervolgens naar de configurator kunnen komen. Mits voldoende interesse zou jouw volgende Porsche (met kuipstoelen) dus wel eens de perfecte match kunnen zijn.

MEER LEZEN

Geschiedenisles: Het ontstaan van de Porsche-Orfina chronograaf

Officieel: Porsche 718 Boxster GTS 4.0 en 718 Cayman GTS 4.0 (2020)

Waarom een Carrera GT met +100.000 km gewoon beter is