Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Erbij zijn konden we dit jaar helaas niet, maar met 200.000 bezoekers (!) die deze 10de editie kwamen overspoelen zullen de Fransen ons niet hebben gemist. Dankzij onderstaande video kunnen we weliswaar genieten van al het fraais dat er te zien én vooral te horen was.

Onze voorkeur was de laatste jaren overgeslagen naar Goodwood, zodat Le Mans Classic zijn vast (tweejaarlijks) plekje van onze kalender verloor. Dat had grotendeels te maken met de betere organisatie, de charme die rond Goodwood hangt en ook wel het circuit. Le Mans mag dan wel iconisch zijn maar je staat steevast mijlenver van de actie terwijl je op Goodwood er -bijna letterlijk- bovenop zit.

Maar na enige bezinningstijd, de vorige editie van Le Mans Classic kon immers -door u weet wel…- niet doorgaan, heeft de organisatie van Le Mans Classic toch enkele leuke toevoegingen gemaakt. Aan de 6 typische racecategorieën, die het tijdsperk van 1923 tot 1981 bestrijken, worden steeds meer youngtimers toegevoegd. Met nu al ‘Endurance Racing Legends’, ‘Group C’, een Jaguar én Porsche Classic Challenge. Heerlijk om bijvoorbeeld nog eens een 993 GT(2) of Corvette C5-R vs Ferrari 550 GTS (toevallig ook het duel in de nieuwste editie van Tazio) in actie te zien. Reden genoeg om ons in 2024 misschien toch opnieuw naar Le Mans te lokken…