Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
XZmUe7cKh9w

Voor de achtste ronde van de Fanatec GT World Challenge, trok de Sprint Cup afgelopen weekend naar het zonnige Valencia. WK-leiders Boguslavskiy/Marciello reden naar de voorste startrij in de kwalificaties, maar ze gingen deze race niet op een dienblaadje cadeau krijgen. Met de hete adem van de snelle Ferrari’s van Emil Frey Racing in de nek, moesten de Audi’s van Tresor Orange 1 en Comtoyou eerst nog voor de bijl gaan. Uiteindelijk zou die strijd pas tijdens de pitstops in het voordeel van de Akkodis ASP Mercedes uitdraaien. Hoewel de overwinning op 20 minuten voor het einde binnen leek, kwam Albert Costa in de Emil Frey Ferrari wederom aankloppen met een last-minute charge. Hij kwam net een ronde te kort kwam om de aanval echt in te kunnen zetten, waardoor de Mercedes Boguslavskiy/Marciello nipt konden winnen.

Voor race 2 moesten we het duo op de Akkodis ASP Mercedes halfweg de startopstelling gaan zoeken. De WRT Racing BMW van Maxime Martin startte deze keer als derde, maar tijdens een vroege safety car periode viel de wagen stil, en volgde de opgave. De n° 32 van WRT was als dertiende gestart, maar met het mes tussen de tanden vocht Dries Vanthoor zich een weg naar voren. Na een goed getimede pitstop nam Charles Weerts het stuur over, en nam zowaar de leiding in handen. Die zouden de Belgen niet meer uit handen geven, met een welverdiende zege tot gevolg. WK-leiders Boguslavskiy/Marciello konden de schade nog enigszins beperkt houden, met een negende plek.

Race 1:

Race 2: