Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
T3qtWN1Kjk0

De Formule 1 beleeft momenteel een tijdperk van absolute dominantie door één team en één piloot, maar in feite is dat niets nieuws. Als je terugkijkt in de geschiedenis, zijn er altijd periodes van dominantie geweest. Denk maar aan Mclaren en Senna, Ferrari en Schumacher, Mercedes en Hamilton. Het gebeurt maar zelden dat een underdog de hoofdrol opeist, en als dat al gebeurt, is het meestal maar voor een bescheiden moment.

In 2009 hadden we zo een moment, toen het gloednieuwe team van Ross Brawn een één-twee scoorde in de openings-Grand Prix in Melbourne. Alleen zou dit geen toevalstreffer blijken, want Brawn had een topwagen weten te ontwikkelen voor het team van Honda. Honda smeet last-minute de handdoek in de ring, waarna Brawn het team overkocht voor een symbolische dollar. Nu Brawn niet meer gelinkt was aan Honda, kon men gaan aankloppen bij Mercedes voor een betrouwbare krachtbron.

Het resultaat was dominantie, maar dan wel door een underdog van formaat. Brawn GP leverde een seizoen autosport af dat een documentaire waard is, en dat heeft niemand minder dan acteur Keanu Reeves nu ook effectief verwezenlijkt. Voor de volledige prent moeten we nog even geduld uitoefenen, maar de trailer kunnen we alvast naar jullie scherm brengen.