Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De kever, niet alleen een van de meest herkenbare maar ook geliefde wagens ter wereld. Met 21,5 miljoen gebouwde exemplaren (tot het einde van de productie van het origineel in 2003 in Mexico) heeft haast eenieder er een herinnering aan. Waren het niet je ouders die met het guitig bolle ding reden dan vast en zeker wel een tante of nonkel of buurman of -vrouw.

Geen video op zondag deze keer, die laatste dag van het jaar hebben we iets anders gepland, en aangezien velen een paar dagen vakantie onder de kerstboom doorbrengen, kan een docu op vrijdag ook wel. Een fijne documentaire nog wel over de VW kever, van zijn duistere verleden in het Duitsland van net voor de Tweede Wereldoorlog tot de Summer of Love en de lange loopbaan in Mexico. Deze docu verkent niet alleen de geschiedenis van dit icoon, maar ook de intense emotionele band die tal van mensen ermee hadden en hebben.

[Hat tip: Duckie RS]