Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Er zijn de laatste tijd hier (en op onze IG) al wat fijne events voorbij gekomen zoals de FAT Ice Race en Retromobiles, hoog tijd dus om onze aanraders voor 2024 met jullie te delen.

Er staat heel wat leuks gepland in 2024, niettemin missen we er ook (nog) enkele. Zo zien we nog steeds geen terugkeer op de kalender van Ardenne Roads. Daarnaast heeft het Antwerp Concours d’Elegance nog geen datum. We kunnen enkel hopen dat dit niet wederom samen zal vallen met Goodwood Revival. En de smakelijke Ardennenrennen, een ode aan oude wegraces zoals Luik-Rome-Luik, zal pas opnieuw in 2025 (27-28 september) doorgaan. Treuren hoeft echter niet, volgende aanraders bevelen we dubbel en dik aan:

Ardenne Rally Festival 2-4 mei

Het bekende Eifel Rallye Festival dat komt overgewaaid naar onze Ardennen. Ook hier zal niet competitie het doel zijn maar wel de rijders en de fans optimaal laten genieten. In tegenstelling tot de Spa Rally, ligt het epicentrum in dit geval aan de Franse zijde van de Ardennen, met name in Vresse-sur-Semois. Echter zullen de deelnemers ook haasje-over met de grens spelen, met een lus uitgetekend op het grondgebied van Charleville-Mézières. Ambassadeur van het event is local hero Bruno Thiry, de job die Walter Röhrl bij de Eifel Rallye op zich neemt.

WEC Spa 6 hours 9 mei

Horden Le Mans-bolides die door de Ardennen razen, het spannendste wat moderne racerij anno 2024 te bieden heeft.

Spa Classic 17-19 mei

Bonte collectie racers van eenzitters over langeafstandsracers tot tourwagens. Wij kijken wederom vooral uit naar volgende klassen: Group C, de 911 2-liter cup en de ‘Endurance Legend’s met GT’s en prototypes uit de voorbije twee decennia.

24u Nürburgring 30 mei – 2 juni

Niet de snelste 24u race maar wel de indrukwekkendste, met moderne GT’s die zich door horden tragere deelnemers dienen te worstelen en dit in vaak wisselende weersomstandigheden met de permanente geur van Bratwurst en Bitburg rond het ellelange circuit.

2019_mille_miglia_roadtrip_31

Mille Miglia 11-15 juni

De Mille Miglia wordt opnieuw midden juni in plaats van in mei gereden. Zo kan de wedstrijd de Giro -en onze WVA- niet langer kruisen én loop je ook minder kans op sneeuw wanneer je onderweg naar ginds wat leuke passen opzoekt. Absolute roadtripaanrader (die we al ondernamen in 2012, 2014 en 2019!)

Le Mans 12-16 juni

Na de sensationele editie (en viering van 100 jaar Le Mans) vorig jaar, met als winnaar ‘nieuwkomer’ Ferrari, kijken we terug vol spanning uit naar een ruim deelnemersveld in de topklasse vechtend voor de algemene overwinning. Wees er snel bij om tickets te kopen, vorig jaar was in mei al quasi alles uitverkocht…

Historic Grand Prix Zandvoort 21-23 juni

Ook wij gaan dit jaar eens proeven van deze Spa Classic met pindakaas en zeemeeuwen.

Spa 24 hours 29-30 juni

Net als de GP F1 van Spa is deze klassieker sinds vorig jaar een maandje vooruitgeschoven op de kalender. Deze race rond de klok bestaat dit jaar 100 jaar! Als toemaatje komen daarom de ‘Endurance Legend’s’ met GT’s en prototypes nog eens naar Spa afgezakt.

2019_goodwood_festival_of_speed_fos_17

Goodwood Festival of Speed 11-14 juli

In volle zomer racen op de oprijlaan van de Duke of Richmond.

Eifel Rallye Festival 15-17 augustus

Eén van de leukste rallyfeestjes van het jaar onder goedkeurende blik van der Walter. Sinds ons eerste bezoek goed 10 jaar geleden hebben echter héél wat anderen dit pareltje in de buurt van Daun ook ontdekt. Wees op tijd om een goed plekje te bemachtigen langs de stages.

Oldtimer fly & drive in (Schaffen) 17-18 augustus

Zo van die zomerdagen, die vragen om weinig tot niks… Ja, Bart Peeters heeft gelijk, de zomer in België kan mooi zijn. Zeker met een blauwe lucht vol klassieke vliegtuigen en klassiekers met hun vier wielen in het groene gras.

Goodwood Revival 6-8 september

Bijna onze voltallige redactie was afgelopen jaar op Goodwood tijdens de Revival te vinden. Een duidelijk indicatie van hoe belangrijk en goed dit event is en blijft. Traditiegetrouw mag u van ons dan ook deze fotospecial met de meest opvallende achtergrondverhalen verwachten.

Spa Six Hours (classic) 25-29 september

Sinds vorig jaar bestrijkt deze hoogmis van de klassieke wagens in België vijf (!) dagen. Met name de 6u race zelf is meer dan een bezoekje waard, met het 7km lange circuit gevuld met -net niet teveel- racers die tussendoor ook nog eens moeten gaan tanken bij de Total op het binnenplein. Inhaalacties en spanning zijn verzekerd (en hopelijk de racewagens ook).

Zoute Grand Prix 3-6 oktober

Toegegeven, kwatongen kunnen dit event als druk en hautain classificeren, maar nog steeds lokt Zoute Grand Prix een bijzonder fraai wagenpark naar de Belgische kust.

Interclassics Brussel 15-17 november

De herfstuitstap bij uitstek met 40.000 m2 aan klassiekers, youngtimers en supercars. De reden op nog eens naar de Heizel te trekken om herinneringen aan het autosalon op te halen…

Wederkerende meetings

Vanaf 2 mei kan je ook elke donderdagavond weer terecht voor een ‘octaaninjectie’ in het centrum van Peer (met zo nu en dan ook enkele speciale events op zondag). Nog in (de…) Limburg is er (hopelijk weer?) elke woensdagavond van mei tot oktober de Classic Summer Meet op de parking van KRC Genk. In Vlaams-Brabant kan u dan weer vanaf de lente elke laatste woensdag van de maand terecht van 18u tot 22u op de binnenplaats van het Damiaaninstituut te Aarschot voor ‘Old School’. Collecting Cars en het Collecting Cars Café organiseert eveneens regelmatig meetings, zoals eind januari ter ere van 70 jaar SL. Voor wie het buiten onze landsgrenzen zoekt is de zondagse meeting van Parijse klassiekers aan de Place Vauban eveneens een aanrader.