Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Autojournalistiek -en zeker op tv- mag dan wel op een lager pitje staan in België, dat was ooit anders en al helemaal op de RTBF. Meesten onder ons hebben nog goede herinneringen aan Gérald Wery en het programma ‘Auto Mobile’, maar lang voor hem was er nog een grootmeester: Alain Nayaert.

Het was klassiekergoeroe Simon Kidston die afgelopen week onderstaande video onder de aandacht bracht op Instagram. Een jaren ’60 test met een Miura wekt sowieso onze interesse, dat het dan ook nog eens een humoristische is van Belgische bodem doet ons helemaal met verstomming slaan. Kidston noemde het “Clarkson avant la lettre”, en dat is door de combinatie van een flinke dot gas (ook in de bebouwde kom) en de komische ondertoon zeker niet uit de lucht gegrepen.

Alain Nayaert ging helaas al snel, halverwege de vijftig, op pensioen en kwam in 2015 te overlijden. Echter, dankzij YouTube kunnen we ook anno 2024 nog van zijn werk genieten.

De video afspelen op andere websites is helaas geblokkeerd door de eigenaar ervan, dus we dienen jullie naar Youtube te verwijzen. Niettemin, enjoy!