Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zo slecht dat het weer goed wordt? Zo vat je de cultklassieker The Cannonball Run (1981) perfect samen. Maar behalve Burt Reynolds, Farrah Fawcett en Roger Moore steelt er nog een andere protagonist de show, een zwarte Lamborghini Countach LP 400 S. En dat is ook het hoofdkwartier in Sant’Agata Bolognese niet ontgaan.

Het leek Lamborghini daarom een goed idee om de sterspelers van de wereldberoemde openingsscène nog eens samen te brengen. In de bewuste scène zien we een licht gemodificeerde Countach op hoge snelheid door het Amerikaanse landschap rijden met aan boord twee knappe dames. Al gauw worden ze onderschept door de lokale sheriff en ontstaat er een achtervolging waarbij de lokale ordediensten worden uitgedaagd. Kort daarop stoppen de stier en stapt de passagier uit om een ​​“X” op een verkeersbord te spuiten.

the cannonball run countach_4

Die dames in kwestie zijn Adrienne Barbeau en Tara Buckman. En zoals dat wel vaker het geval is hebben beide dames elkaar niet meer terug gezien sinds de lancering van de film in juni ’81. Toch zijn ze de zwarte Countach niet vergeten, integendeel. Ze worden er naar verluidt nog erg vaak over aangesproken. ‘Iedereen kent de Countach met de dames en de scène in kwestie’, aldus Barbeau. De scènes werden een legendarische referentie onder autoliefhebbers, zozeer zelfs dat ze deel gingen uitmaken van de Amerikaanse traditie en ervoor zorgden dat de Countach een van de weinige auto’s zou worden die ‘geregistreerd’ werd bij de Library of Congress.

the cannonball run countach_7the cannonball run countach_6the cannonball run countach_1

De zwarte Countach is overigens al even opvallend als de dames zelf. Want met zijn voor- en achterspoiler, 3 antennes en 12 uitlaten maakt de auto niet alleen auditief maar vooral ook visueel indruk. De film ‘The Cannonball Run‘ was geïnspireerd op de echte Cannonball-race, waarbij de deelnemende auto’s de Verenigde Staten moesten doorkruisen, beginnend in New York en eindigend in Los Angeles, in de kortst mogelijke tijd. De beruchte en illegale race zou daarbij uitgroeien tot een waar fenomeen. Iets wat met de populariteit van de film alleen maar sterker is geworden. Het fenomeen spreekt immers ook vandaag nog tot de verbeelding.

Al zit de geweldige openingsscène daar ook wel voor iets tussen. Want hoewel de plot en inhoud van de film vermoedelijk weinig kijkers is bijgebleven, heeft iedereen de eerste 3 intense minuten van de instant klassieker zonder twijfel onthouden. Zo niet kan je hem hier nog eens (her)bekijken.

MEER LEZEN

FotoSpecial: Mitica Mostra V12 @ Lamborghini Brussels

Waarom de Lamborghini Diablo koplampen van de Nissan 300ZX kreeg

Achter de schermen bij Lamborghini anno 1992