Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
dsi4GF9mazM

Moest de Lamborghini Silhouette niet meteen een belletje doen rinkelen, kan niemand je dat echt kwalijk nemen. Er zijn dan ook slechts 52 productie exemplaren van de band gerold tussen 1976 en 1979. De Silhouette kwam er in het zog van de Urraco, en had als insteek Lamborghini van een nakend faillissement te redden. De Silhouette werd de eerste targa voor het merk, en mikte op de Noord-Amerikaanse markt.

Dat plan faalde echter faliekant. Lamborghini had niet het minste financieel reserve meer, en kreeg de wagen niet eens gehomologeerd voor de Amerikaanse markt. In Europa ging het de Silhouette ook niet goed af, want Lamborghini eiste een flink voorschot bij elke bestelling. Het werd een vicieuze cirkel, want de aanbetaling hield potentiële kopers op een afstand, en bij gevolg kon het gebrek aan cashflow niet voldoende gecompenseerd worden.

Uiteindelijk zou de Italiaanse overheid tussen komen. In het plan om Lamborghini uit de financiële put trekken, werd de productie van de Silhouette gestopt. De Silhouette zou in de jaren ’80 wel nog een tweede leven krijgen, hetzij als chassis voor de Lamborghini Athon en het prototype van de Jalpa. Het videokanaal van Number 27 wist een prachtig exemplaar te traceren voor een dynamische rijtest in een regenachtig Wales. Enjoy!