Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sinds 1 januari gaat de Car-Pass naast info over de euronorm en de kilometerstanden, ook details betreffende de onderhoudswerkzaamheden bevatten om zo tweedehandskopers nog beter te informeren.

De Car-Pass werd reeds in 2006 geïntroduceerd in België. Naast de kilometerstanden kan je er sinds een aantal jaren ook de euronorm van het voertuig in kwestie op terugvinden. Doelstelling van de Car-Pass is steeds geweest om een houvast te bieden bij de aankoop van een tweedehandswagen. Bij verkoop mag een Car-Pass immers maximaal twee maanden oud zijn en zou deze een mooi oplopende historiek van kilometerstanden moeten etaleren, met een melding ervan bij elk bezoek aan een garage, bandencentrale, schadehersteller, keuringscentra, enzovoort, om fraude met kilometerstanden tegen te gaan.

Vanaf 1 januari jongstleden komt daar naast de kilometerstand ook steevast een beschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden bij. In realiteit zou het daarbij moeten gaan om de beschrijving die ook op de factuur van de uitgevoerde werken staat. Zo krijgt de koper niet alleen info over de kilometerstanden maar ook over de onderhoudsbeurten en eventuele vervanging van (slijtagegevoelige) onderdelen of schadeherstellingen. En dit zonder dat de vorige eigenaars een boek met facturen dienen over te dragen. Een nuttige en logische evolutie aldus. De Car-Pass heeft doorheen de jaren trouwens ook uitbreiding gevonden naar andere Europese landen.