Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aston Martin is altijd een vaste waarde geweest in de GT3-race formule, en voor 2024 zet het die trend verder. De Engelsen presenteerden vandaag hun nieuwe inzending voor de GT3, een klasse die nu meer dan ooit een internationaal karakter aangemeten krijgt. De GTE-klasse was afgelopen jaar aan hun slotseizoen toe, waardoor nu ook de FIA en de ACO overstappen op de GT3-machines voor het WK uithouding en de 24 uur van Le Mans.

De nieuwe Aston Martin Vantage GT3 zal dus zowel het FIA World Endurance Championship, IMSA WeatherTech SportsCar Championship als de Fanatec GT World Challenge gaan betwisten. De wagen is een diepgaande evolutie van de vorige generatie GT3-bolide, die gebruik maakt van de know-how geleerd in het programma met de uitgefaseerde Vantage GTE-racewagen.

Aston Martin Vantage GT3 (2024)

Zoals het een echte GT beaamt, deelt de racewagen de mechanische architectuur van de nieuwe Vantage productiewagen. De Vantage GT3 is gebouwd rond Aston Martin’s aluminium chassis, en wordt aangedreven door een twin-turbo 4.0-litre V8. Met een volledig nieuw aero-package, reviseerde ophanging en state-of-the-art elektronica, zal de Vantage GT3 beslist een geducht wapen worden.

2024 belooft dus een goed jaar te worden voor de GT-racerij. Naast de komst van deze nieuwe Aston Martin Vantage GT3, debuteert Chevrolet ook hun Corvette GT3, terwijl Ford hun Mustang GT3 naar het felbevochten strijdtoneel brengt. Audi stopt dan weer met hun R8 GT3-raceprogramma, maar de wagen zal even verder blijven denderen onder de privé-teams. In juli komen al deze schitterende machines samen op Spa, voor dubbeltje rond de klok. Eentje om aan te stippen!

Aston Martin Vantage GT3 (2024)