Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De kriebels van Daytona zijn nog maar net gaan liggen, of er staat alweer een volgende uithoudingsklassieker om de hoek te wachten. Het circuit van Mount Panorama host elk voorjaar de Bathurst 12 Hours, een endurance wedstrijd die sinds 2007 nieuw leven ingeblazen werd. Het concept was oorspronkelijk opgezet rond productie gebaseerde wagens, en in 2011 werd de immens populaire GT3-klasse geïntroduceerd.

Uiteraard maken de Australische GT-teams een groot deel van de bende uit, maar ook internationale renstallen en piloten vinden elk jaar hun weg naar het prachtige Mount Panorama. Het Duitse Manthey Racing zal de sterkste Porsche-vertegenwoordiger worden, met onze landgenoten Laurens Vanthoor en Alessio Picariello aan de pedalen.

Het Belgische WRT heeft ook een retourtje richting de andere kant van de wereld geboekt. Als semi-officieel BMW-team nemen ze vaste waarden Dries Vanthoor, Maxime Martin en Charles Weerts mee. Ook Valentino Rossi is weer van de partij, terwijl voormalig Mercedes-toptalent Raffaele Marciello het BMW-kamp vanaf dit jaar vervoegt.

De Bathurst 12 Hours start zaterdagavond 19u45. De livestreams staan alvast klaar om uitgezonden te worden:

Deel 01:
https://www.youtube.com/live/FC2n8tjup3o?si=5qTS80yhMU7OGuuq

Deel 02:
https://www.youtube.com/live/FxsnUn-iXkE?si=Me1htCQT6fwAWJfq

Bathurst 12 Hours