Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Schaalmodellen verzamelen, het is en blijft een leuke hobby voor de doorwinterde autofanaat. Enig probleem, hoe kan je ze op een leuke manier tentoonstellen? G-Fans heeft het gepast antwoord in de vorm van kant en klare diorama’s.

Zeker voor kleinere modellen in maat 1:64 is het soms moeilijk ze op een aantrekkelijke manier uit te stallen zonder dat het een warboel wordt. Anderzijds, de kleine maatvoering laat toe om leuke diorama’s te creëren. We hebben al eerder de focus gelegd op prachtige stukjes huisvlijt, maar voor de minder handige lezers -of zij met weinig vrije tijd zoals ondergetekende- zijn er ook leuke alternatieven. Het merk G-Fans biedt bijvoorbeeld showrooms van dealers in Porsche of Lamborghini aan of zelfs parkings bij een McDonalds of supermarkt. Zelf kon ik niet weerstaan aan zo’n fraaie showroom.

Het is momenteel nog meestal via ebay of Marktplaats even zoeken om een aanbieder van deze sets te vinden in de EU (om invoerkosten te vermijden), maar het resultaat is de zoektocht meer dan waard. Geen gedoe met lijm of verf, op eenvoudige wijze passen de onderdelen (uit het verrassend dun en klein pakketje) in elkaar en op een kwartier tijd heb je een fraaie toevoeging om de stoffige boekenkast wat op te fleuren. Beste van al, ‘s avonds kan je simpelweg de verlichting aansteken en genieten van een mooi verlichte showroom. Aanrader!

 

MEER LEZEN

Belgische diorama’s

Spark(y) Porsche 911 964 Cup

Hotwheels 2023: dag Sinterklaarsje?

DTM-klassiekers in 1:64 onder de kerstboom