Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het afgelopen jaar is een beetje in een stroomversnelling geraakt, nadat er voor mij zowel op privé als op professioneel vlak het één en ander veranderde. Gelukkig allemaal op een positieve manier, maar aan de andere kant moest ik -door tijdsgebrek- spijtig genoeg een klein stapje achteruit zetten bij DRIVR. Mijn jaarlijks aantal rijtesten en bijbehorende fotoshoots werd gehalveerd, maar gelukkig konden we rekenen op de -overigens uitstekende- diensten van collega-fotograaf Gerd. Het mag dan ook niet verbazen dat de helft van de foto’s in dit overzicht van zijn hand zijn.

Rijtesten

mercedes-e-065I5B8397edit
2017_GiuliaVelDiesel-10

Dit shot van de Mercedes-AMG E43 en E 63 S is voor mij -hands down- het beste statische beeld van afgelopen jaar. De dramatiek van het slechte weer, het minimalistische landschap, en de zuivere graad van afwerking: het plaatje klopt volledig. Soortgelijke weersomstandigheden als ik in eerste instantie had verwacht voor de Alfa Giulia Veloce, maar net toen we aankwamen op de fotolocatie, brak de zon op spectaculaire wijze door de wolken. De zon was ook rijkelijk aanwezig op onze mid-winter afspraak met de BMW M2 en M240i, en zorgde voor een mooie lichtinval richting het eind van de dag.

Circuit

Testdag24u-Blancpain-24
2017_WECSpa-012017_BPSS_35

De beleving van autosport houdt veel meer in dan louter de actie op het circuit. De kijker wil zich kunnen inleven in het moment, en wil daarom ook graag beelden zien van de setting en de mensen in het verhaal. Zo legde collega Gerd dit schitterende beeld vast van piloot Miguel Toril, tijdens de testdag voor de 24 uur van Spa. Ook op Spa, maar deze keer tijdens het FIA WEC, merkte ik op het dakterras van het pitgebouw de vlaggen en het uithangbord van het circuit op. Zonder de helderblauwe lucht en sluierbewolking was dit beeld wellicht in de menigte op gegaan, maar gelukkig was ik nog nét op tijd voordat de hemel helemaal dicht trok. Als derde kies ik voor Gerd’s beeld van de WRT-Audi die door het gras ploegt in Zolder. Een levendige herinnering, want nog geen seconde later kregen we alle opgeworpen troep over ons heen. En dan zeggen ze dat het een privelege is om achter de vangrail te mogen staan.

Rally

2017_ERF_15
2017_Corsica_042017_Haspengouw-05

Deze discipline heeft in 2017 mijn grootste aandacht opgeëist. In totaal fotografeerde ik 8 rally-wedstrijden, waarvan 7 in het Belgisch Kampioenschap en 1 in het Wereldkampioenschap. De meeste van die beelden werden in opdracht van Skoda geschoten, maar de Haspengouw, de Tour de Corse en het Eifel Rallye Festival bezochten we geheel voor onze eigen rekening. Wegens tijdsgebrek heb ik het de Eifel Rallye zelf nog niet kunnen bezoeken, maar gelukkig was er collega Gerd die -onder andere- dit schitterende beeld van de ex-Miki Biasion Lancia Delta Integrale mee naar huis bracht. Corsica deden we samen, want een bezoek aan het WRC is puur bucket-list materiaal voor iedere gepassioneerde automotive-fotograaf. De landschappen an sich zijn al posterplaatjes, laat staan dat piloten van het kaliber Neuville of Ogier met hun WRC-wagen het geheel nog komen verfraaien. De Haspengouw heeft ook mooie landschappen, maar in putje winter ligt alles er dor en doods bij. Veel tijd om rond te kijken hadden we toch niet, want ex-WRC piloot Kevin Abbring eiste alle aandacht op met zijn alles-of-niets rijstijl.

Best-of-the-Rest

Abarth595-01

2017_Corsica_222017_Sezoensrally_19

2017_WEC_132017_WECSpa-19

2017_BPSS_382017_BPSS_36

2017_BPSS_152017_BPSS_07

2017_Fiat_124_Spider-4

2017_ERF_142017_ERF_07

2017_Spa24_132017_Spa24_14

2017_IAA-092017_IAA-04

2017_VLN-202017_VLN-07

Omdat het té moeilijk is slechts een handvol plaatjes te mogen kiezen, en we niet genoeg beelden hadden om bv. een aparte “salon” categorie op te zetten, roepen we deze “best-of-the-rest” categorie in het leven. Hierbij vind je een selectie beelden die misschien net uit de top drie vallen, maar in feite wel nog steeds een plaatsje opeisen in onze persoonlijke favorieten van 2017. Over wat 2018 zal brengen hebben we al een idee, maar voorlopig kunnen we daar nog niet teveel over lossen. Eerst moeten er wat belangrijke knopen door gehakt worden, en afhankelijk daarvan staat er één en ander op til. Stay Tuned

[Fotografie: Gerd Moors & Bert Claes]