Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De klassiekerbeurs loopt van vrijdag 2 tot zondag 4 maart en vindt dit weekend opnieuw plaats in Antwerp Expo. Niet toevallig buiten de fel gecontesteerde Lage Emissie Zone (LEZ).

Er zijn dit jaar drie hoofdthema’s: de 24 Uur van Le Mans en de 70ste verjaardag van de Porsche 356 en Citroën 2CV. De rest van de 20.000 m² ruimte wordt gevuld met tal van topklassiekers maar ook literatuur, schaalmodellen, onderdelen, kledij en andere automobilia.

Antwerp Classic Salon

Voor de expositie rond Le Mans heeft organisator Siha Salons Automobiles de handen in elkaar geslaan met de Belgische afdeling van ACO, de organisator van ’s werelds meest bekende etmaalrace. De nadruk ligt deze keer niet alleen op de usual suspects à la Jaguar D-type, Ford GT40 of Porsche 917, maar ook op auto’s die we niet onmiddellijk associeren met de 24 Uur van Le Mans, en waarvan we dus niet meer wisten dat ze een overwinning boekten in hun klasse.

Antwerp Classic Salon

Wat betreft de Porsche 356 en Citroën 2CV gaat de aandacht respectievelijk naar de Porsche Classic Club Belgium, die teruggaat naar Oostenrijkse plaats Gmünd waar op 8 juni 1948 de eerste Porsche 356 werd gecertificeerd, en naar de 2CV Club Huppel die een 5-tal unieke 2CV’s toont. Voorts vind je er meer dan 350 exposanten uit veertien landen waaronder België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, USA, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Antwerp Classic Salon

Vanaf morgen gaan de deuren open van 14u00 tot 20u00 en op zaterdag 3 en zondag 4 maart kan je telkens binnen van 09u00 tot 18u00. Je betaalt 17 euro aan de kassa, maar via de website kan je voor 14 euro ook een ticket in voorverkoop krijgen. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis binnen. Je vindt Antwerp Expo op de Jan Van Rijswijcklaan 191 in Antwerpen.