Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Of Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ook nog met een échte primeur of concept komt is voorlopig niet geweten. Wel hebben de Anglo-Italianen een resem speciale edities voorzien en debuteert de 707 pk sterke Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

ABARTH

Abarth 124 GT

Abarth 695 RivaleAbarth 695 Rivale

Bij Abarth is er maar één echte nieuwigheid en dat is de 124 GT. Nee, geen Mediterrane versie van de Mazda MX-5 RC, maar een klassieke Spider die standaard vergezeld is van een carbon hardtop die slechts 16 kg weegt. De speciale reeks 124 Spider is afgewerkt in Alpi Orientali Grey, komt met zwarte, ultralichte 17-duims OZ-velgen, goed voor 2 kg minder onafgeveerd gewicht op elke hoek en heeft de typische matzwarte motorkap. Voorts pakt de stand uit met de speciale versie 695 Rivale, die in samenwerking met de botenbouwer Riva gerealiseerd is, en geeft Abarth tekst en uitleg bij de talrijke race-activiteiten van komend seizoen.

ALFA ROMEO

Alfa Romeo Quadrifoglio NRING

Alfa Romeo Quadrifoglio NRINGAlfa Romeo Quadrifoglio NRING

Stiekem hopen we dat Alfa Romeo ons nog weet te verrassen met een coupéversie van de Giulia of een andere bijzonderheid. Maar tot dan zullen we het moeten stellen met twee speciale edities van de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio onder de noemer NRING. Beide op 108 exemplaren gelimiteerde modellen moeten de successen van de twee op de Nürburgring in de verf zetten en zijn daarom gespoten in het matte Grigio Circuito, afgewerkt met zwarte Cloverleaf-velgen en specifieke badges. De Giulia Quadrifoglio NRING krijgt bovendien ook een zichtbaar carbon dak en beide modellen zijn tenslotte standaard voorzien van alle toeters en bellen.

JEEP

Jeep Trackhawk

Jeep WranglerJeep Cherokee

Terwijl de meeste Amerikaanse performancemodellen (denk Mustang GT350 (R), Camaro ZL1 (1LE) of Challenger/Charger Hellcat) quasi altijd voorbehouden blijven voor de Amerikaanse markt, brengt Jeep de prettig gestoorde Grand Cherokee Trackhawk toch naar Europa. De 707 pk sterke SUV met befaamde supercharged V8 Hellcat-motor debuteert in Genève en zal daarmee toch wat aandacht stelen van de Lamborghini Urus die zich tevreden moet stellen met ‘slechts’ 650 pk. Wat de Trackhawk hier moet kosten is voorlopig niet geweten. Tot slot introduceert het merk ook de nieuwe Wrangler en de facelift van de Cherokee.