Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
PbhDknK73s8

Het is een pijnlijke zaak om te zien hoe Alfa Romeo het hoofd amper boven water kan houden, terwijl het merk zulk een rijkgevulde (autosport)geschiedenis opgebouwd heeft. Ze verdienden hun strepen niet alleen in de Formule 1 en het toerwagenracen, maar ook in het WK uithouding werden de nodige successen geboekt. Toen de maximale cilinderinhoud voor sportwagens van 5 naar 3 liter werd verkleind voor 1972, bouwde Alfa Romeo een nieuwe wagen om het wereldkampioenschap te betwisten. De Tipo 33 won niet alleen de titel in 1975, maar Arturo Merzario wist in datzelfde jaar ook de legendarische Targo Florio binnen te halen voor het Turijnse merk.