Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alex Iervolino liet zich inspireren door drie dingen om zijn eigen horlogelijn te creëren: oude Braun radio’s, Zweeds meubilair en de glorieuze jaren 70 in de motorsport. Het resultaat is een bijzonder aaibaar kwartet uurwerken dat er gesofisticeerd uitziet maar geen stukken van mensen kost.

Voor wie de middelen heeft, liggen de autogerelateerde horloges voor het rapen. Gisteren nog lanceerde Tag Heuer samen met Hodinkee een reissue van de zogenaamde Orange Boy; een specifieke uitvoering van de Autavia die erg in trek in bij de vintage-verzamelaars en nu beperkt terug op de markt komt, zij het licht aangepast. Prijskaartje? Omgerekend 5.185 euro voor import- en andere taksen, op voorwaarde dat je er een te pakken krijgt. Leuk voor Instagram, maar spijtig genoeg een verre droom voor beginnende horlogeliefhebbers met een parallelle autopassie.

Een leuk klokje met octaaninslag voor om en bij de 175 euro vinden is een stuk moeilijker. Seiko maakt weliswaar heel interessante (automatische) horloges voor heel weinig geld, een knikje van de autokenners ga je er niet mee krijgen. En zolang Swatch zich ver van de autowereld houdt, is ook dat geen prijsbewuste optie. Precies dat gaatje in de markt wil Roue Design met zijn vier gelijkaardige modellen uitbuiten. En weet je wat? Ze zijn daar iets op het spoor.

Van de vier modellen – te weten de CHR, de SSD, de HDS en de CAL – springen de twee ‘small seconds’-modellen het meest in het oog. Dat zijn de versies met een kleine secondewijzer beter dan een derde, grote wijzer die met het uur en de minuten meetikt. Een bijkomend voordeel van een kleine secondewijzer is dat de klokjes minder als quartz-horloges opvallen, want dat zijn ze wel degelijk. Kan ook moeilijk anders voor een prijsvork van 160 tot 230 dollar, tenzij je dus Seiko heet.

Wat de Roue-collectie desalniettemin zo leuk maakt? Om te beginnen de vorm van de kast, die netjes bij de Braun-verslaving van de bedenker aansluit. Ook de verschillende bandjes zijn duidelijk met zorg gekozen, terwijl de gele dichting tussen kast en glas echt in het oog springt. Elk model is bovendien in verschillende  kleurvarianten te hebben, wat de potentiële afzetmarkt nog vergroot – ook omdat de diameter bij 41,5 mm nog net kan voor de meeste (mannelijke) kopers. Dat de merknaam ook nog eens naar dat ronde ding verwijst waar we met zijn allen zoveel plezier aan beleven, is het kersje op de betaalbare cake.

Roue Watch, kwarts, Miyota en Seiko binnenwerken, 41,5 op 48 mm, 4 modellen en 12 versies, waterdicht tot op 50 meter, 160 tot 230 dollar

[Meer info op de website van Roue Watch]