Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Veel Porsche 911, veel Speedster, weinig concept. Mooi zo.

Dat Porsche dit jaar zijn 70e verjaardag viert, of toch sinds het uitbrengen van de 356, zal je vast al weten. Het is bovendien geen geheim dat ze achter de schermen aan het werken zijn aan een nieuwe Speedster-variant van de 911. Talloze prototypes van wat op het eerste zicht een dakloze GT3 lijkt te zijn, passeerden reeds de telelenzen van professionele- en amateurfotografen. Maar tot en met zijn introductie paaien de Duitsers ons met een prototype van de 991 911 Speedster.

Porsche 911 Speedster Concept

Porsche 911 Speedster ConceptPorsche 911 Speedster Concept

Porsche 911 Speedster Concept

Double bubble

Het resultaat is een op het eerste gezicht erg productieklaar model dat graag knipoogt naar Porsches en Speedsters van weleer. Onder het 991 Carrera 4 Cabriolet-koetswerk dat voorzien is van een typische verlaagde voorruit, zit zoals verwacht de ophanging en de 500 pk sterke 4.0-liter flat six van de huidige generatie GT3, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, terwijl snufjes zoals het PCM of de airconditioning verwijderd zijn met oog op gewichtsreductie.

Porsche 911 Speedster Concept

Porsche 911 Speedster ConceptPorsche 911 Speedster Concept

Porsche 911 Speedster ConceptPorsche 911 Speedster Concept

De stoelen, zijpanelen en kofferklep zijn dan weer van koolstofvezel, net als de typische ‘double bubble‘ die het canvas dak vervangt. In ruil voorziet Porsche een tonneaucover die je manueel over de cockpit spant. Tussen de welvingen zorgen twee zwart afgewerkte lamellen voor een extra aerodynamische look. Een doorzichtig windschot van plexiglas met het logo ‘70 Jahre Porsche’ maakt de transformatie af.

Vroege motorsportjaren

Verder bulkt de 911 Speedster van de details zoals een centraal geplaatste titanium uitlaat, gepolijste 21-duims Fuchs-velgen, in het midden op de kap geplaatste tankdop in jaren 50-stijl, achteruitkijkspiegels in klassieke ‘Talbot’-vorm en koplampen waarbij heldere en matte oppervlakken in de vorm van een kruis verwijzen naar Porsche’s vroege motorsportjaren. De brede B-stijlen en de achterkant zijn tenslotte versierd met gefreesde en vergulde Speedster-opschriften.

Porsche 911 Speedster ConceptPorsche 911 Speedster Concept

Porsche 911 Speedster Concept

Naar verluidt zijn de Duisters nog in dubio of deze ‘concept’ ook daadwerkelijk in productie zal gaan. Toch bestaat er weinig twijfel dat dit het geval zal zijn. Ook al zullen vast niet alle knappe details van deze Speedster Concept het (gelimiteerde) productiemodel halen.