Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Blasfemie of modern denken? We zijn er nog steeds niet uit. Maar ingenieur technisch valt er wel iets te zeggen van deze E-type Zero. En Jaguar gaat hem nu ook gewoon bouwen.

Dat het niet enkel bij een showmodel/prototype blijft mag geen wonder heten. De conversie van Jaguar Classic is immers best vernuftig. Enerzijds heeft het zich gebaseerd op de elektrische technologie van de elektrische I-Pace SUV, anderzijds is het erin geslaagd om allen componenten binnen het originele E-type-chassis te plaatsen zonder al te ingrijpende aanpassingen. Daardoor is conversie perfect omkeerbaar.

2018_jaguar_etype_zero_electric_01

2018_jaguar_etype_zero_electric_012018_jaguar_etype_zero_electric_01

Een van de redenen is dat de originele, gietijzeren XK zes-in-lijn bijzonder zwaar is, waardoor het 40 kWh sterke batterijpakket dat de plaats inneemt van de ICE, nauwelijks of geen extra gewicht toevoegt en de gewichtsbalans gelijk blijft. Daardoor kan ook de oorspronkelijke ophanging behouden blijven. De elektromotor neemt dan weer de plaats in van de versnellingsbak. Opladen duurt ongeveer zes à zeven uur, waarna je opnieuw een actieradius hebt van ongeveer 270 km.

2018_jaguar_etype_zero_electric_01

2018_jaguar_etype_zero_electric_01

Wat de conversie precies moet kosten laat Jaguar Classic momenteel nog in het midden. Wel geeft het mee dat je zowel een door hen geconverteerde E-type Zero zal kunnen kopen, als je eigen exemplaar afgeven voor ombouw. Geïnteresseerden kunnen zich alvast melden via: zero[at]jaguarlandrover.com of op www.jaguar.com/classic.