Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook in Afrika lopen er tal van liefhebbers van klassiekers rond die het ‘rijdend patrimonium’ willen koesteren, getuige daarvan het bedrijf ‘Vintage Exotics’ nabij het Accra autokerkhof.

Het restaureren en liefkozen van klassiekers is heus niet alleen een Westerse aangelegenheid. Ook in Afrika zijn er niet alleen tal van liefhebbers van young- en oldtimers maar komen er nu ook bedrijven die zich inzetten voor het terug tot leven wekken van oude parels. Want jawel ook ginds kijken ze vol bewondering naar een BMW 2002 of Mercedes-Benz W201. Het is tragisch om de 100.000 wagens -of liever wrakken- die jaarlijks in Ghana arriveren te zien evenals de levensomstandigheden op en rond het kerkhof. De passie voor wagens is dan weer hartverwarmend…

Hat tip: Benny Herdewyn