Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vintage horloges zijn mooi maar voor de meesten onbetaalbaar. ‘Een gat in de markt’ moeten ze bij Dan Henry gedacht hebben, want ondertussen heeft het Amerikaanse merk een zestal retrogeïnspireerde klokjes in de aanbieding waaronder de splinternieuwe 1964 Gran Turismo.

Wie dit weekend in kostuum naar de Goodwood Revival trekt, kan maar beter het juiste horloge omgespen. Een oude Zenith El Primero bijvoorbeeld, of een period Heuer Carrera om helemaal de blits te maken. Alleen kosten die iconen makkelijk meer dan 10.000 euro, waardoor ze voor de meesten onbereikbaar zijn. Enter Dan Henry, die een heuse collectie vintage horloges heeft en terloops een handvol eigen klokjes maakt die duidelijk op het verleden geïnspireerd zijn.

dan henry

Carrera-inspiratie

De 1964 Gran Turismo is de laatste in een reeks gesmaakte klokjes die bij de Military Chronograpgh van 1939 beginnen en voorlopig bij de Automatic Diver van 1970 eindigen. Met de Dragster Chrono uit 1968 had Dan Henry al een klokje met octaaninslag in de aanbieding, maar de Gran Turismo doet daar een fors schepje bovenop. De gelijkenissen met de Carrera van Heuer (die naar de vermaarde Carrera Panamericana-race werd vernoemd) zijn dan ook niet uit de lucht, met drie subregisters en expressieve knoppen om de chronofunctie te bedienen.

dan henry dan henry

dan henry dan henry

De Gran Turimso komt meteen in vier gedaantes: in het zilver, grijs, als klassieke panda (zilver over zwart) of Evil Panda (zwart over zilver). Binnenin tikt er een zogenaamd meca-quartz uurwerk, dat een batterijtje inzet voor de tijdsaanduiding en een mechanisch uurwerk voor de chrono. Een hybride dus, om de prijs laag te houden (250 dollar voor taksen) en de dikte van de kast minimaal (12,8 millimeter).

Rijstkorrels

Allevier de designs zijn zowel met als zonder datumaanduiding te hebben (zonder, alstublieft) en komen zowel met een lederen als een metalen bandje. Dat laatste is een zogenaamde beads of rice bracelet, omdat de schakels op rijstkorrels gelijken. Een kwestie van smaak, maar wel authentiek voor de periode waarop de Gran Turismo zich inspireert. Of hoe je ook voor weinig geld je Goodwood Revival-look helemaal af kan maken, gewoon door even naar de micromerken te kijken.

Dan Henry 1964 Gran Turismo, kwarts, Seiko VK64 Hybrid Meca-Quartz binnenwerk, 38 mm, 4 modellen, waterdicht tot op 50 meter, 250 $ (excl. taksen)